Lappi soi Hyvän mielen orkesterin konsertissa Viialan Sampolassa

Akaalainen Hyvän Mielen Orkesteri esittää Lappi-aiheisia lauluja Viialan Sampolassa lauantaina 19.10. kello 13 alkavassa konsertissa. Konsertin toisella puoliajalla on mahdollisuus myös tanssia. Orkesteri järjestää konsertin ja tanssit yhteistyössä Toijalan Seudun Sydänyhdistyksen ja Akaan kulttuuritoimen kanssa.

Hyvän mielen orkesteri syntyi viime keväänä, kun orkesterin johtaja Anne Mönkö kutsui soittotuttaviaan kotiinsa musisoimaan. Soittokertoja tulikin useampia, ja joukossa syntyi myös idea orkesterista.

– Tarkoituksena oli soitella yhdessä tuttuja kappaleita ilman sen suurempia paineita – hyvällä mielellä. Tästä sitten jäi käyttöön orkesterin nimi: Hyvän Mielen Orkesteri, Anne Mönkö kertoo.

Mönkö halusi kuitenkin rajata kappaleet jonkin teeman ympärille. Se löytyi Lapista.

– Lapsena Lapissa vietetyt lomat ovat saaneet aikaan sellaisen Lapin kaipuun – kaipuun luontoon ja tuntureille. Aloin listata Lappi-aiheisia lauluja ja toisetkin soittajat ja laulajat kantoivat innolla minulle nuotteja. Laulajat joko itse toivoivat kappaleitaan tai muut ehdottivat niitä: Tunturisatu, Lapin tango, Haltin häät, Rakovalkealla, Lähde Lappiin ja monet muut. Kokosimme myös tietoa niistä kappaleista, jotka valitsimme ohjelmistoomme. Tästä yhdessä tekemisestä tuli oikein hyvä mieli. Meillä on hyvä tiimi, Mönkö kiittelee.

Suurin osa orkesterin jäsenistä on nykyisiä tai entisiä akaalaisia. Mukana on myös musiikinharrastajia Hämeenlinnasta, Valkeakoskelta ja Urjalasta.

Aika alkuvaiheessa orkesterissa virisi myös ajatus konsertista. Orkesterin ensiesiintyminen oli Iittalassa Lasimäen Ravintolassa elokuussa.

– Kappaleita on hiottu läpi kesän. Harjoituksissa on käyty ahkerasti. Hyvää mieltä haluamme jakaa kaikille, jotka meitä tulevat kuuntelemaan, orkesterin johtaja Anne Mönkö lupaa.

Viialan konsertissa suurin osa on laulettuja kappaleita. Kaikissa säestää koko orkesteri. Viialassa on mukana myös yhteislaulua.

 

Hyvän mielen orkesteri esiintyy Viialassa.
Hyvän mielen orkesteriin kuuluvat vasemmalta lukien Pekka Järvinen (juonnot, laulu), Tarja Koivisto (klarinetti), Jouni Ruusuvuori (laulu), Olavi Topo (viulu), Reino Laukkanen (kitara, mandoliini ym. kielisoittimet), Assi Maijala (viulu, laulu), Timo Heikkilä (laulu), Risto Penttilä (viulu), Tapani Uotila (basso), Teija Huhtala (laulu), Aarre Koivuranta (hanuri), Jukka Saari (kitara), Tuula Rannanjärvi-Laukkanen (saksofoni, huilu), Kari Linna (rummut), Timo Vieru (hanuri) ja istumassa Mikko Mikkola (trumpetti), Anne Mönkö (hanuri ja orkesterin johtaja) ja Valtteri Mönkö (saksofoni).