Kouluruokailussa on ahdasta

Kuten moni teistä tietää, alakoululaiset ovat ruokailemassa yläkoulun ruokalassa. Meille yläkoululaisille on varattu ruokalan sisällä noin kolmasosa ruokalan tilasta, mutta silti alakoululaiset istuvat meille annetulle tilalle. Muut penkit, joissa me yläkoululaiset emme saa istua, ovat aina tyhjiä, jolloin joudumme menemään aulaan syömään. Aulassa on kyllä tilaa, mutta ruokalan ulkopuolella on ärsyttävä syödä katsovien silmien alla. Alakoululaisille on varattu se kaksi kolmas osaa, jolla ei sitten istuta.

Alakoululaisille olisi voitu rakentaa yksi parakin siipi lisää, jolloin alakoululaiset olisivat saaneet oman ruokailun ja yläkoululaiset voisivat syödä kaikkialla ruokalassa. He olisivat voineet saada myös toisen ruokailuajan. Asian olisi myös ratkaissut, jos yläkoululaiset saisivat käyttää koko ruokalaa istumiseen.

Penkit ja pöydät ruokalan ulkopuolelle haittaavat välkällä oloa. En oikein ymmärrä, miksi emme saa istua ruokalan ulkopuolella olevien ruokapöytien ääressä, kun tuntuu muutenkin, että istumapaikat koululla ovat vähentyneet.

Ville Ritari

Kommentointi on suljettu.