Kylmäkosken kirjastoa ei pitäisi lopettaa

On päätetty, että Kylmäkosken kirjasto lopettaa toimintansa 1.1.2014. Minun mielestäni Kylmäkosken kirjastoa ei pitäisi lopettaa, sillä useat kylmäkoskelaiset kulkevat julkisilla liikennevälineillä eivätkä omalla autollaan, joten kirjastoon kulkeminen vaikeutuisi monilla. Lisäksi alakoululta pidemmän matkan koululta kotiin kulkevat ovat usein koulun jälkeen kirjastolla talvella ja kylmillä säillä viettämässä aikaa ennen kuin lähtevät kotiin, tai he odottavat kyytiään kotiin kirjastoilla.

Kirjasto on Kylmäkoskella tarpeellinen, vaikkei Kylmäkoski suuri paikka olekaan. Pieni lainauspiste koululla tai kirjastoauto tuskin tulee riittämään. Syynä tähän on se, että tällöin liike koululla lisääntyy. Kirjat pitäisi myös itse tilata lainauspisteeseen netistä tai lainauspisteeltä. Kirjastoautot taas kulkevat vain tiettyihin aikoihin, jolloin kaikki kirjoja haluavat eivät ehdi lainaamaan. Kirjastoa ei siis tulisi lakkauttaa.

Jos kirjasto lähtee Kylmäkoskelta, niin työpaikat siellä vähenevät. Samalla Toijalan ja Viialan kirjastoiden käyttäjämäärä suurenee, jolloin ihmisiä voi kirjastoilla olla välillä liikaakin samaan aikaan. Lisäksi Kylmäkosken alakoululaisilla ei ole enää paikkaa, jossa esimerkiksi odottaa kyytiä kylmemmillä ilmoilla tai muulloinkin. Lisäksi julkisten käyttö lisääntyy, jos ihmiset Kylmäkoskelta kulkevat kirjastoon (sekä myöhemmin myös terveyskeskuksiin). Busseissa on etenkin iltapäivällä jo nyt ahdasta. Jos julkisten käyttö vielä lisääntyy, kuinka täynnä bussit sitten ovat?

Näiden syiden vuoksi kirjastoa Kylmäkoskelta ei tulisi lakkauttaa – myös kylmäkoskelaiset haluavat käydä kirjastossa. Kirjasto pitäisi pitää myös Kylmäkoskella.

Veera Ahola

 

Kommentointi on suljettu.