Harmonikat soivat Akaassa

Harmonikkamusiikin taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat keskiviikkona 9.10. Arvo Ylpön koululla. Mukana on myös Kultaisen Harmonikan voittaja Sami Hopponen. Mestarihanuristit soittavat lähes parituntisen ohjelman, jossa on musiikkia moneen makuun. Heidän lisäkseen konsertissa esiintyvät Toijalan Pelimannit. Konsertissa kuullaan muun muassa  Dallapé-ajan hittejä ja tuttuja tangoja. 

Ahvenainen aloitti hanurinsoiton 9-vuotiaana, ja siitä lähtien soitin on kulkenut itseoppineen harmonikkataiteilijan matkassa. Kiertue-elämään hän on ottanut tuntumaa 13-vuotiaana säestäessään sirkustaiteilijoiden esityksiä Suomen Tivolissa.  Varsinainen taiteilijaura alkoi 1947, kun tuolloin 18-vuotias Ahvenainen alkoi esiintyä Yleisradiossa omilla ohjelmillaan ja aloitti samalla kiertueet eri puolille Suomea. Uransa huippuna hän pitää soolokonserttia Moskovan Tsaikovski-salissa vuonna 1978. Tasavallan Presidentti Tarja Halonen palkitsi hänet vuonna 2010 Pro Finlandia -mitalilla.