Veteraanikeräykseen kaivataan oppaita

Sotiemme veteraanien paikallinen keräys järjestetään Akaassa torstaina 5.9. alkaen kello 17. Keräys järjestetään sotaveteraanien, sotainvalidien, rintamaveteraanien, heidän puolisoiden ja leskien hyväksi.

Keräysvastaava, Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraanien puheenjohtaja Seppo Valkama kertoo paikallisen keräyksen tuoton jäävän yhdistysten käyttöön. Sillä tuetaan muun muassa veteraanien omaehtoista selviytymistä kodeissaan. Virkistystoiminta ja avustajatoiminnan tukeminen on yksi merkittävä muoto.

– Vaikka rivit harvenevat, avun tarve ei vähene, päinvastoin sanoo, Valkama.

Sotiemme veteraanit eivät enää jaksa järjestää keräystä ja olla siinä mukana. Panssariprikaati lähettää tänäkin vuonna varusmiehiä avustamaan keräyksessä. He kulkevat ovelta ovelle keräyslistan kanssa paikallisten oppaiden ohjaamina. Varusmiehiä tulee 130, ja heitä auttamaan tarvitaan lähes sata oppaina toimivaa vapaaehtoista autoineen. Toijalan alueella kerääjiä on 100 ja Kylmäkoskella 30. Keräyskeskuksena Toijalassa toimii Arvo Ylpön koulu.

– Vetoamme, että kaikki ennalta haastetut yhdistykset asettavat oppaiksi sovitut määrät henkilöitä, että keräys voidaan suorittaa kattavasti kaikilla alueilla, Seppo Valkama muistuttaa.

Keräyksen jälkeen naistoimikunnat tarjoavat varusmiehille ja oppaille voileipäkahvit Arvo Ylpön koululla.