Mikä on todellinen säästö?

Hei taas kaikki armaat akaalaiset. Nyt säästetään mahdottomalla vimmalla rahaa Akaan kaupungin pohjattomaan kassaan tässä lohduttomassa tilanteessa, kun kirstun pohja on näkyvissä. Muutama miljoona pitäisi saada kokoon, jotta saataisiin asiat oikealle tolalle. Olen ehdottanut verojen korotusta noin kahdella prosenttiyksiköllä sekä kaupungin henkilökunnan lomauttamista noin kahdella viikolla. Kyseisillä ikävillä toimenpiteillä saisimme kassaan kerättyä oravannahkoja aikas hoipakkaa.

Näillä ehdotuksilla sekä avoimella kunnallispolitiikan toteuttamisella eli kuuntelemalla kaupunkilaisten mielipiteitä kentällä olen saanut kyseenalaisen ”kapinakeisarin” tittelin kantaakseni. En minäkään veronkorotuksia ja pakkolomia kannattaisi, jos olisi joku muu väylä mistä varannot kerättäisiin.

Akaan kaupunginhallitus päätti viime kokouksessaan, että Kylmäkosken terveyskeskus tullaan sulkemaan vuonna 2015. Nyt esittäisin julkisen kysymyksen kannattajille ”mitä tässä säästetään?”

Sulkemisen jälkeen kaikki viereisen kirkonkylän koulun oppilaat (noin 150) tullaan kuljettamaan hammaslääkäriin ja muihin terveyspalveluihin Toijalaan. Henkilökunta siirtyy muihin yksiköihin ja tilat täytyy pitää lämpöisinä, jotta rakennus säilyy myyntikunnossa. Kuntosalitoiminta loppuisi samalla sivalluksella. Siis säästämmekö ainoastaan siivouskustannuksissa, vai?

Eikö tosiaankaan ole mahdollista odottaa, kunnes uutta uljasta terveyskeskusta aletaan rakentamaan johonkin Akaan alueelle? Miksi kurjistaa vasiten Kylmäkosken asukkaiden mahdollisuutta saada terveydenhuollon palveluita omalla kaupunginosallaan.

Keskuksen sulkeminen toisi ainoastaan kosmeettisia tuloja Akaan kassaan vai toisiko ollenkaan. Tässä näin tuttavallisesti pyytäisin Akaan kaupunginhallituksen jäseniä Jouko Rytkönen (kok), Harri Rämö (sd), Marita Markkula (ps), Eero Lapinleimu (kok), Jukka Saari (vas) ja Susanna Saxberg (kok)antamaan selkeitä lukuja, mitä tällä kyseisellä toimenpiteellä säästettäisiin, koska kannatitte Kylmäkosken terveyskeskuksen sulkemista Akaan kaupunginhallituksen kokouksessa.

Emme voi toimia pelkästään ”säästövimman” varassa, vaan täytyy ottaa asiat huomioon  kokonaisvaltaisesti akaalaisten etua ajatellen.

Toivon Akaan valtuuston kokoontuessa kuun lopulla inhimillisiä ja järkeviä päätöksiä asian tiimoilta.

Meillä pitäisi olla paras mahdollinen valtuusto, koska te Akaan kaupunkilaiset olette sen valinneet nelivuotiskaudeksi ja varmasti myös odotatte koko Akaata palvelevia päätöksiä.

Ystävällisin terveisin ”kapinakeisari”

Risto Kajanto (ps)

PS. Vai onko tässä kyseessä Luxemburgin pääministerin aikanaan lipsauttama tokaisu: ”tiedämme kyllä mitä meidän pitäisi tehdä, mutta emme sitä, mitenkä sen jälkeen tulisimme uudelleen valituiksi

Kommentointi on suljettu.