Liikuntatoimen ohjatut liikuntaryhmät aloittavat syyskuussa

Akaan kaupungin liikuntatoimen järjestämät ohjatut liikuntaryhmät aloittavat toimintansa viikolla 37.

Ikäihmisten kuntosaliryhmät

Ikäihmisille tarkoitetut, Rasin voimailutilalla järjestettävät ohjatut kuntosaliryhmät ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin siten, että maanantaina on kaksi ryhmää kello 9 ja 10 sekä keskiviikkona on 75+ -ikäisille suunnattu ryhmä kello 10.

Toijalan Monitoimihallin kuntosalilla on ikäihmisille suunnattuja ohjattuja kuntosaliryhmiä yhteensä kolme, tiistaisin kello 10 ja torstaisin kaksi ryhmää kello 9 ja kello 10.

Kylmäkosken terveysaseman alakerran kuntosalilla alkaa kaksi ikäihmisten kuntosaliryhmää keskiviikkoisin kello 13 ja 14. Näistä ensimmäinen on selvästi rauhallisempi ryhmä, joka on suunnattu liikkumisen rajoitteista kärsiville henkilöille ja jossa voi harjoitella omatahtisesti ohjaajan valvonnassa. Kuhunkin ryhmään otetaan 25 henkilöä ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ikäihmisten jumpat

Ikääntyneille, sekä liikuntakyvyltään heikentyneille tarkoitetut salivoimisteluryhmät kokoontuvat Toijalan Monitoimihallilla, Arvo Ylpön koululla, Kylmäkosken Aseman koululla ja Viialan Lallintalolla.

Hyvin kevyttä liikuntaa kaipaaville tarkoitettu tuolijumppa on tiistaisin Arvo Ylpön koulun liikuntasalissa kello 15.15–15.45. Ryhmässä voimistellaan pääasiassa tuolilla istuen. Ryhmä sopii myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville henkilöille. Hissiä tarvitsevia henkilöitä pyydetään mainitsemaan asia ilmoittautumisen yhteydessä.

Hiukan raskaampaa, mutta kuitenkin kevyttä liikuntaa tarjoavat Lempeän liikunnan ryhmät. Jumpissa harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta ja niissä jumpataan sekä seisten että lattian tasossa. Ryhmät sopivat erinomaisesti muun muassa tuki- ja liikuntaelinoireisille, diabeetikoille tai liikuntaa aloitteleville ja ne on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat helppoa ja monipuolista liikuntaa.

Viikon ensimmäinen Lempeää liikuntaa -ryhmä kokoontuu maanantaisin kello 11.30 Kylmäkosken Aseman koululla. Toijalan monitoimihallin jumpparyhmä kokoontuu tiistaisin kello 11.15 ja keskiviikkoisin kello 11.15 jumpataan Viialan Lallintalolla. Lempeää liikuntaa -ryhmien kesto on 45 minuuttia.

Torstaisin kello 11.45–12.30 on mahdollisuus osallistua Toijalan Monitoimihallilla Päiväjumppaan, joka on suunnattu työikäisille henkilöille. Jumppaan voivat osallistua kaikki, jotka kaipaavat helppoa liikuntaa ja se soveltuu hyvin esimerkiksi liikuntaa aloitteleville henkilöille. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Jumpparyhmiin kannattaa ottaa mukaan kevyt jumppa- tai telttapatja, jonka päällä voi tehdä lattialla suoritettavia liikkeitä, sekä juomapullon.

Erityisryhmien ohjauksesta vastaa erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen, jolta voi tiedustella myös muita ryhmiin liittyviä asioita.

Työssäkäyvien ryhmät

Liikuntatoimen muut, työssäkäyville tarkoitetut kuntosaliryhmät kokoontuvat Rasin voimailutilalla maanantaisin. Maanantaina kello 18 alkaa naisten ohjattu kuntosaliryhmä ja kello 19 ja 20 alkavat kaksi miehille tarkoitettua kuntosaliryhmää. Työssäkäyvien ryhmät ohjaa Kuntoaskel Oy.

Ikäihmisten liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää kuntopassin hankkimista. Päiväjumppa on maksuton. Tiedustelut ja ilmoittautumiset tiistaista 27.8. kello 9 alkaen erityisliikunnanohjaajalle numeroon 040 335 3566 tai sähköpostilla riitta.lehtonen@akaa.fi. Kuntosaliryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.