Akaan paloasemalla avoimet ovet

Keväällä käyttöön otettu Akaan paloasema Hirsikankaalla on avoinna yleisölle lauantaina 17.8. kello 11–15. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua pelastuslaitoksen toimintaan ja kalustoon sekä harjoitella alkusammutusta. Esillä on muun muassa Pirkanmaan pelastuslaitoksen sammutusauto sekä Toijalan VPK:n sammutusauto.

24 tuntia avoinna olevalla Akaan paloasemalla työskentelee työvuorossa yksi paloesimies ja kolme palomiestä.

Akaan paloasema on kooltaan 984 neliömetriä, josta suurimman pinta-alan valtaa autohalli. Rakennukseen on muun muassa tilat vakinaisen pelastustoimen ja VPK:n toiminnoille sekä kaupungin johtokeskukselle. Lisäksi tiloista löytyvät henkilökunnan puku- ja lepohuoneet, sauna ja kuntosali.

Valkobetonisen paloaseman kokonaiskustannukset ovat 2,7 miljoonaa euroa. Palosuojelurahasto on tukenut hanketta 350 000 eurolla ja öljysuojarahasto 63 000 eurolla. Tilaajana toimi Akaan kaupunki. Pääurakoitsijana on ollut A&J Laaksonen Ky ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto P. Neva Oy. Lämmitysmenetelmäksi valittiin maalämpö.

Paloaseman suunnittelutyö alkoi keväällä 2010, ja rakentamaan päästiin keväällä 2012. Harjannostajaisia juhlittiin 18.1.2013. Käyttöön paloasema otettiin kesäkuussa.