Toijala Junior Gamesseihin odotetaan paria sataa kilpailijaa

Ensi sunnuntaina 11.8. pidetään Toijalan urheilukentällä Toijalan Vauhdin järjestämistä yleisurheilukilpailuista suurimmat, Toijala Junior Games -kilpailut. Aikaisempina vuosina kisoihin on osallistunut yli 200 kilpailijaa ympäri Suomea, joten järjestäjät odottavat runsasta osallistujajoukkoa myös tällä kertaa. Viime viikonloppuna kisoihin oli jo ilmoittautunut urheilijoita pääkaupunkiseudulta ja Lappeenrannasta. Urheilukentän ympäristöön on siis tiedossa paljon liikennettä ja starttipistoolin pauketta, kun nelituntiset kisat pyörähtävät käyntiin klo 12.

SUL:n kilpailusääntömuutosten myötä kisojen sarjoissa ja lajeissa on tapahtunut joitakin muutoksia verrattuna aiempiin vuosiin. Tänä vuonna Toijala Junior Games -kisat järjestetään puhtaasti nuorisokisoina, eli kisaohjelmasta puuttuvat aikaisemmat aikuisten lajit eli pikamatka ja kuulantyöntö. Sen sijaan uutena ryhmänä ovat nyt mukana 19-vuotiaat naiset ja miehet lajeineen.

Sarjat ja lajit ovat nyt siis: M19/17 100m, 800m, seiväs, kuula; N19/17 100m, 800m, korkeus, kuula; P15 100m, 800m, pituus, keihäs; T15 100m, 800m, korkeus, kuula; P13 60m, 1000m, korkeus, keihäs; T13 60m, 1000m, kuula, keihäs; P11 60m, 1000m, kuula, kiekko; T11 60m, 1000m, pituus, kuula; P/T9 40m, pituus, junnukeihäs; P/T 7 40m, pallonheitto.

Ennakkoilmoittautuminen kisoihin päättyy perjantaina 9.8. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä tuntia ennen oman lajin alkamista. Alle 7-vuotiaat ilmoittautuvat ennakkoon Toijalan Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella; yleisurheilupassin omistavat ilmoittautuvat tuttuun tapaan osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi.

Kisoissa toimii Vauhdin naisjaoston kisakioski. Tarkemmat tiedot kilpailuista, mm. ohjeet kilpailijoille ja aikataulu sekä ilmoittautuneet löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Yleisöllä on kisoihin vapaa pääsy, ja paikkakuntalaisia toivotaankin katsomoon kannustamaan tulevaisuuden mahdollisia huippu-urheilijoita – Moskovan MM-kisojen seuraamisen lomassa.

Toijala Junior Gameseilla on pitkät perinteet, sillä kisoja on järjestetty 1980-luvun loppupuolelta saakka.

Tuulikki Moisio