Kolmannet Pentinkulman Ajot sunnuntaina

Kolmannet vanhoille moottorikäyttöisille ajoneuvoille (noin 25 vuotta tai sitä vanhemmille alkuperäiskuntoisille ja museoiduille autoille, moottoripyörille ja hyötyajoneuvoille) tarkoitetut Pentinkulman ajot -nimiset retkeilyajot järjestetään uudella reitillä Urjalan ja Punkalaitumen kuntien sekä Sastamalan kaupungin alueella.  Lähtöpaikkana ajoille on Halkivahan seurojentalo Urjalassa osoitteessa Vesilahdentie 1480. Pentinkulman ajojen reitille lähdetään kello 11.

Reitti kulkee Seurojentalolta Vesilahdentietä kohti Punkalaitumen Yli-Kirran talonpoikaismuseota, jossa on mahdollista tutustua yhteen museon konehalleista. Sieltä jatketaan Punkalaitumen keskustan kautta Vammalantietä Sastamalan Illon kylän läpi Punkalaitumentietä, jolta käännytään Houhajärventielle ajaen Sammaljoen kylän läpi Halkivahantielle, josta palataan Vammalantien kautta takaisin Halkivahaan. Rauhallista vauhtia ajaen sekä maatalousmuseolla noin puolen tunnin poikkeamisella on ajomatkaksi arvioitu kuluvan noin kaksi ja puoli tuntia.

Reitti on pääosin kestopäällystettä, mutta matkalla on noin kymmenen kilometriä hyväkuntoista soratietä.