Kesäillan lauluja Kalvolan kirkolla

Kalvolalaissyntyinen muusikko Hannu Lehtonen konsertoi Kalvolan kirkossa sunnuntaina 28.7. kello 18 alkaen.

Lehtosen tie on kulkenut pelimannin penkiltä Rimmilästä niin kevyen kuin klassisenkin musiikin monille estradeille, niin soittajana, laulajana kuin opettajana. Tänä vuonna tuota elon taivalta on tullut täyteen jo 50 vuotta. Tapahtumaa on juhlistettu muun muassa konsertein ja sunnuntaina 28.7. pidetään lapsuuden kotikirkossa Kalvolassa konsertti, jossa pianistina ja urkurina toimii Lehtosen pitkäaikainen yhteistyökumppani, Artjärven kanttori Martti Kuittinen.

Kesäillan lauluja -konsertin ohjelma koostuu kesäiseen kirkkoiltaan sopivista, monille rakkaista lauluista.

Samana sunnuntaina Kalvola-seura järjestää Olavin kirkkokahvit jumalanpalveluksen jälkeen Kalvolan kotiseutumuseon pihamaalla. Kirkkokahvien jälkeen on opastettu historiakierros Kalvolan hautausmaalla. Kotiseutupäivää vietetään Olavin-päivän tunnelmissa. Pyhää Olavi oli katolisella ajalla Kalvolan kirkon suojeluspyhimys.

Kalvolan alueen historiaan voi tutustua kotiseutumuseossa kesäsunnuntaisin 9.6.–11.8. kello 11–14.