Lehtipuhaltimen melu

Martti Sukki kirjoitti lehtipuhaltimen melusta (Akaan Seutu 25.6.) Akaan kaupungilla on ympäristönsuojelumääräykset, vaikka asiaa ei ilmeisesti tunneta edes noin isossa firmassa kuin Lassila&Tikanoja. Mielestäni ne kuuluisivat kaupungin omille nettisivuille, mutta ainakaan minä en ole löytänyt niitä sieltä. Mutta jos laittaa hauksi Akaan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset”, pääsee lukemaan ja halutessaan tulostamaan ne pdf-tiedostona. Hyödyllistä lukemista kaiken kaikkiaan!

Ympäristönsuojelumääräysten pykälässä 19 lukee: ”Erityisen häiritsevää melua aiheuttavien koneiden ja laitteiden, kuten iskuvasaran, sirkkelin, kulmahiomakoneen, lehtipuhaltimen, ruohonleikkurin tai moottorisahan käyttäminen – – on kielletty yöaikaan klo 22.00–7.00 sekä viikonloppuisin lauantaista klo 18.00 alkaen sunnuntaihin klo 12.00 saakka.”

Pykälän toisessa kappaleessa täsmennetään, etteivät aikarajoitukset koske liikenneväylien kunnossapitoa, jos työn suorittamista on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden takia pidettävä välttämättömänä. Lumien auraaminen talvella ennen aamuliikenteen alkamista on välttämätöntä, mutta hiekan poistaminen puhaltimella keskellä yötä ei sitä todellakaan ole.

Niinpä Martti Sukilla ja meillä kaikilla muillakin on oikeus saada nukkua yömme rauhassa.

Liisa Alanen