Aika noloa, Akaa!

Kun Kylmäkoski pari vuotta sitten liitettiin Akaaseen, sai kaupunki noin 2 600 uutta asukasta. Ei ihan mitätön määrä Akaan kokoiselle pikkukaupungille.

Rahastahan liitoksessa tietysti oli kyse, mutta hieman on alkanut ihmetyttää koko prosessin psykologinen puoli. Onko Akaan johto kertaakaan puolellakaan sanalla, saati teolla toivottanut näitä uusia asukkaita tervetulleiksi? Kun uutta kaupunkia perustetaan, ja siitähän piti olla kyse, luulisi, että edes jonkinlaisen yhteishengen luominen olisi aivan välttämätöntä. Että kun tätä samaa kuntaa nyt eletään ja ylläpidetään, tuntisivat kaikki kaupunkilaiset sen ylläpitämisen arvoiseksi myös tulevaisuudessa.

Johdon viesti tuntui pikemminkin olevan se, että teidän on nyt ihan pakko liittyä meihin, mutta voi hemmetti mikä riesa te olettekaan.

Nyt Kylmäkoskelta ollaan sitten lakkauttamassa sekin vähä, mitä kuntaliitoksen jäljiltä kylässä enää on, eli kirjasto sekä ilmeisesti koko kaupungin ainoa koulu, joka ei ole homeessa. Jäljelle taitaa jäädä vain veronmaksuvelvollisuus.

Kun Matti Humaloja oli (AS 28.6.) huolissaan siitä, että ilman näitä säästöjä, siellä missä nyt lukee Akaa, voi jatkossa lukea jotain muuta, mietin mahtaisiko se olla kylmäkoskelaisille suurikaan menetys. Terveysaseman sulkeminen lienee suurempi.

Entä mikä olikaan kunnan perustehtävä. Peruspalvelujen järjestäminen vai saarien ja mökkien omistaminen.

 

Mia Ahola

Kommentointi on suljettu.