Toijalassa voi luovuttaa verta keskiviikkona

Veripalvelu sekä Toijalan SPR:n osaston järjestävät verenluovutustilaisuuden Toijalan Monitoimihallilla keskiviikkona 19. kesäkuuta kello 14–19.

Verta voi luovuttaa terve, 18–65-vuotias, jonka paino on vähintään 50 kg. Hemoglobiini pitää olla naisilla vähintään 125 ja miehillä vähintään 135.  Veripalvelun henkilökunta opastaa uusia luovuttajia ja vastaa kysymyksiin. Ota kuvallinen, Suomen viranomaisten myöntämä henkilötodistus mukaan. Kiitokseksi luovutuksesta saat hyvän mielen ja pientä purtavaa kahvin kera. Luovutuksen järjestävät Maksuton luovuttaja info on puh. 0800 05801 tai www.veripalvelu.fi.

Monelle ihmiselle luovutettu veri on elinehto koska verta ei voi korvata lääkkeillä. Yhdestä veripussista saadaan useammalle ihmiselle apu kun veri jaetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veren käyttö on ympärivuotista ja osa verivalmisteista säilyy vain muutamia päiviä.