Ensi sunnuntaina Akaa Liikkuu

Ensi sunnuntaina lapsiperheiden kannattaa suunnistaa Toijalan urheilukentälle, missä pidetään jo yhdeksännen kerran Akaa Liikkuu -yleisurheilukilpailut. Sarjoja on kolmivuotiaista 15-vuotiaisiin unohtamatta kaikille avointa, huumorimielistä lehtikeihäänheiton mestaruuskilpailua. Kilpailujen järjestäjiä ovat paikallislehti Akaan Seutu ja Toijalan Vauhti.

Kisojen sarjat ja lajit löytyvät Akaan Seudussa julkaistuista ilmoituksista sekä Toijalan Vauhdin kotisivuilta. Lehtikeihäässä jokainen kilpailija valmistaa itse itselleen heittovälineen Akaan Seutu -lehden sivuista ja määrämitasta maalarinteippiä – puhtaasti akaalaisen direktiivin mukaisesti.

Alle 3- ja 5-vuotiaat saavat osallistua lajeihinsa ilmaiseksi, ja jokainen saa vaivanpalkaksi myös pienen osallistumispalkinnon. Kaikissa muissa sarjoissa palkitaan kolme parasta Akaan Seudun lahjoittamilla palkinnoilla.

Viime vuosina Akaa Liikkuu -nuorisokilpailut ovat keränneet 150–200 kilpailijaa tukijoukkoineen ympäri Pirkanmaata Toijalan urheilukentälle, ja runsasta osallistumista toivotaan tietysti myös tällä kertaa.

Yleisurheilukisat pyörähtävät käyntiin klo 12 ja lehtikeihäs kello 14.15. Tapahtuman avaa Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen, jonka kisatervehdyksen voit lukea Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon perjantaihin 14.6. mennessä Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella tai paikan päällä. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi. Tiedustelut: Tuulikki Moisio, puh. 040 821 0346. Tapahtumassa toimii kisakioski.