Majataloillassa kuullaan Simon Kyreneläisen lauluja

Jussi Miettinen. Kuva: Ilkka Kontturi.
Jussi Miettinen. Kuva: Ilkka Kontturi.

Ensi sunnuntaina vietetään Viialan kirkolla kevään viimeistä Majataloiltaa. Entisten nuorten Majataloilta alkaa 19.5. kello 17. Helluntaihin osuvan illan teema on ”Syvä tuuli puhaltaa”. Majataloilta saa jälleen maineikkaan musiikkivieraan: Lasse Heikkilä, Mika Karola ja Ystävät.

Tampereella asusteleva Lasse Heikkilä on musiikin ammattilainen, joka säveltää, sanoittaa, nuotittaa, säestää, tuottaa ja julkaisee uutta musiikkia jatkuvasti. Hän on eittämättä kristillisen nykymusiikin merkittävimpiä säveltäjiä ja lauluntekijöitä maassamme. Lasse Heikkilä on tehnyt messuja ja musikaaleja sekä yhteislauluja. Hänen sävellyksiään on päätynyt äänitteille yli 150 kappaletta. Heikkilä tunnetaan parhaiten Suomalaisesta messustaan. Muita tunnetuimpia teoksia ovat Tunturimessu, Missa Concordia -musikaali sekä useat lasten musikaalit ja Gospel Power -gospelyhtye. Hän on myös suositun lasten Jippii-musiikkikuoro ja -konserttikokonaisuuden musiikkivastaava.

Yksi Heikkilän tunnetuimmista musikaaleista on Tuomas Kyreneläinen. Parikymmentä vuotta sitten ilmestyneestä huippusuositusta musikaalista tehtiin muutama vuosi sitten uusintaversio nimeltään Ristinkantaja. Uusintaversiossa laulava Mika Karola saapuu Heikkilän ja Ystäviensä kanssa laulamaan Majataloiltaan näitä lauluja.

Illan puhujavieras on tunnettu puhuja ja nuorisovaikuttaja Jussi Miettinen. Riihimäellä asuva Miettinen on valtakunnallisen koululais- ja lähetysjärjestö Opkon pääsihteeri. Jussi Miettinen tuli nuorena miehenä tunnetuksi perustaessaan Maata Näkyvissä -tapahtuman Turkuun. Kyseisestä tapahtumasta kasvoi yksi Euroopan suurimmista kristillisistä nuorisotapahtumista. Miettinen alustaa helluntain teemasta pohtien Pyhän Hengen työtä ja merkitystä yksittäisen ihmisen elämässä.

Majataloillan yhteislauluista vastaa houseband. Luvassa on myös seurakuntalaisen puheenvuoro. Tarjolla on suolaista välipalaa ja kahvia. Lapsille on pyhäkoulu ja lastenhoito sekä varhaisnuorille oma Backstage. Majataloiltaan ovat edelleen kaikenikäiset tervetulleita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Juha Heinonen

 

Jussi Miettinen. Kuva: Ilkka Kontturi.