Vanhan ajan iltamat Pappilan koululla

Toijalan Pelimanniorkesteri ja Toijalan Mieskuoron vahvistettu kvartetti esiintyy Pappilan koululla sunnuntaina Ahti Järvelän johdolla.
Toijalan Pelimanniorkesteri ja Toijalan Mieskuoron vahvistettu kvartetti esiintyy Pappilan koululla sunnuntaina Ahti Järvelän johdolla.

Pappilan koululla Toijalassa vietetään ensi sunnuntaina iltapäivää Vanhan ajan iltamien tunnelmissa. Iltamat alkavat Toijalan Pelimanniorkesterin ja Toijalan Mieskuoron vahvistetun kvartetin musiikkiosuudella ja päättyvät tanssiin.

– Meiltä on toivottu tällaista tapahtumaa, jossa voisi myös tanssia. Perinteisissä iltamissahan oli ensin tunti, puolitoista ohjelmaa ja sitten puolitoista tuntia tanssia. Myös tulevan sunnuntain ohjelma on perinteinen, vaikka ajankohta onkin iltapäivällä, kertoo Pelimanniorkesterin johtaja Ahti Järvelä.

Järvelän mukaan iltamien musiikkiosuudessa on luvassa klassikkokappaleita, keväisiä ja kesäisiä lauluja sekä hieman merellistäkin tunnelmaa 1930-, -40- ja -50-lukujen sävelin. Tapahtuman aloittavat pelimannien ja mieskuorolaisten yhdessä esittämä marssi ”Ankkurit ylös”. Veden äärellä pysytään myös ”Nyt tuulet nuo viestin jo toivat” ja ”On armas mulle aallon tie” -kappaleissa. Soittimista mukana ovat viulut, hanurit, klarinetti, huilu, saksofoni, piano, basso ja rummut.

Pelimannit ja mieskuoron vahvistettu kvartetti esiintyvät konserttiosuudessa myös erikseen. Pelimannien esittämänä kuullaan Veikko Ahvenaisen marssi Pelimannien tulo ja Viljo Vesterisen Soittajan kaipuu. Mieskuorolaiset puolestaan laulavat Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset ja Suviserenadi.

Ohjelmallisessa osuudessa kuullaan myös akaalaisen teatterikonkarin Esko Pitkäisen pakina, jossa sukelletaan Konsta Pylkkäsen ajatuksiin.

Luvassa vanhaa tanssimusiikkia

Väliaikakahvien jälkeen iltapäivä jatkuu tanssilla, jota tahdittavat Toijalan Pelimanniorkesteri mieskuorolaisten toimiessa vuorollaan laulusolisteina. Järvelä muistuttaa, että tanssimusiikkia voi jäädä myös kuuntelemaan, vaikka tanssilattialle ei lähtisikään pyörähtämään.

– Esitämme vanhaa tanssimusiikkia valssista jenkkaan ja tangosta humppaan. Valssi menneiltä ajoilta ja Tonavan aallot aloittavat tanssiosuuden, Ahti Järvelä kuvailee.

Vanhan ajan iltamia vietetään Pappilan koululla sunnuntaina 28.4. kello 14–17. Lippuja tapahtumaan myydään paikan päällä. Väliaikakahvi sisältyy lipun hintaan. Järjestäjien toiveena on, että tanssilattialla käytettäisiin vaaleapohjaisia tai muita kenkiä, joista ei jää lattiaan mustia jälkiä.

Toijalan Pelimanniorkesteri ja Toijalan Mieskuoron vahvistettu kvartetti järjestää tapahtuman yhteistyössä Toijalan Seudun Sydänyhdistyksen sekä Akaan kulttuuritoimen kanssa. Tapahtumassa tervehdyssanat lausuu sydänyhdistyksen puheenjohtaja SirkkaLiisa Uimi.

 

 

Toijalan Pelimanniorkesteri ja Toijalan Mieskuoron vahvistettu kvartetti esiintyy Pappilan koululla sunnuntaina Ahti Järvelän johdolla.

 

Esiintyjät harjoittelivat iltamia varten viime perjantaina Sampolassa.