Verenluovutus Toijalassa

 

Veripalvelu ja Punaisen Ristin Toijalan osasto järjestävät verenluovutustilaisuuden Toijalan Monitoimihallilla torstaina 18.4. kello 14–19.

Luovuttajan pitää olla terve, 18–65-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa.  Uusi luovuttaja voi olla korkeintaan 59-vuotias. Paikalla oleva Veripalvelun henkilökunta opastaa ja neuvoo uusia luovuttajia sekä vastaa kysymyksiin. Luovuttajalla tulee olla mukana kuvallinen, Suomen viranomaisten myöntämä henkilötodistus.

Joka arkipäivä tarvitaan yli 1000 verenluovutusta, jotta verivalmisteet riittävät niin arkena kuin pyhänä. Verivalmisteet eivät säily pitkään, joten verenluovuttajia tarvitaan ympäri vuoden säännöllisesti.

 

Helena Lampinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?