Sommelo ja Perinkonut esiintyvät keväisessä yhteiskonsertissa

 

Perinkonut.
Perinkonut.

Akaalainen sekakuoro Sommelo saa ensi lauantaina vieraita Päijät-Hämeestä Orimattilasta. Yhteistyö Orimattilan viihdekuoron Perinkonujen kanssa alkoi viime keväänä, jolloin Sommelo kävi Orimattilassa kuorovierailulla ennen Bulgarian Balchikiin lähtöään. Sommelo sai erittäin mukavan vastaanoton Orimattilan Jymylinnassa pidetyssä konsertissa, jossa kuoro esitti Bulgarian ohjelmistoaan. Silloin kuorot sopivat yhteisestä konsertista Toijalassa ja ajankohdaksi sovittiin kevät 2013.

Viihdekuoro Perinkonut on iloinen joukko, joka laulaa tosissaan, muttei totisesti. Kuoro on 27 vuoden ajan viihdyttänyt lauluillaan ihmisiä eri puolella Suomea ja ulkomaillakin joko kutsuttuina tai itse kutsuen. Kuorossa on 38 laulajaa ja kuoroa johtaa Jarkko Kiiski. Kuorolaiset kertovat, että kuorossa huumori kukoistaa ja yhdessä laulaminen on iloinen asia. Myös entinen kuoronjohtaja Antti Laaksonen on liittynyt laulajien joukkoon ja juontaa konsertteja leppoisalla otteella.

Kuoro esittää Toijalassa tuttuja viihdeklassikoita, muun muassa Juice Leskisen Syksyn sävel, Rauli Somerjoen Paratiisi, Rauno Lehtisen On hetki ja Juha Vainion Albatrossi. Luvassa on kymmenen viihdemusiikin helmeä Perinkonujen tulkitsemana. Kuoroa säestää Matti Hussi pianolla.

Sommelokuoro esittää omassa osuudessaan muun muassa kuoronjohtajansa Juha Holman säveltämän A Mermaid’s Song -kappaleen. Kylä vuotti uutta kuuta ja En voi sua unhoittaa poies laulut kuullaan Juha Holman sovituksina.

Sommelon tämän vuoden suuri projekti on ollut valmistautuminen Aikamatka Akaasta kuoromusikaaliin. Musikaali on akaalaisen Kimmo Virtasen käsikirjoittama ja ohjaama teos, joka on tehty Sommelo-kuoroa varten. Kuoronjohtaja Juha Holma on sekä säveltänyt musikaaliin kappaleita että sovittanut jo olemassa olevia kappaleita kuorolle sopivaksi. Harjoitukset ovat jatkuneet syksystä alkaen ja tiivistyvät kevättä kohden. Ensi-iltansa kuoromusikaali saa 18.5. uusitussa Sampolassa. Yhteiskonsertissa kuullaankin näytteitä tästä musikaalista neljän kappaleen verran.

Sommelon ja Perinkonujen yhteiskonsertti Kaksi ystävää vol.2 on lauantaina 13.4. Toijalan yhteiskoululla kello 16. Konsertissa on väliaika kahvitarjoiluineen. Kuorot toivottavat tervetulleeksi keväiseen yhteiskonserttiin.