Valtimoterveyden teemailtoja Akaassa

 

Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry järjestää yhteistyössä Akaan kaupungin terveystoimen, paikallisten apteekkien ja Toijalan Seudun Sydänyhdistyksen kanssa kaikille avoimia valtimoterveyteen keskittyviä teemailtoja Akaassa ja Urjalassa. Tilaisuudet ovat 16.4. ja 25.4. Akaassa yhteiskoulun auditoriossa ja 7.5. ja 14.5. Urjalan Kirkonkylän koululla. Tilaisuudet alkavat kello 17.30.

– Sydän- ja verisuonitaudit sekä diabetes ovat vahvassa kasvussa Suomessa. Diabeetikoiden määrä on 10 vuodessa kasvanut 85 prosenttia. Sairastuneiden määrä on yli 300 000. Moni sairastaa diabetesta tietämättään, valottaa Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry:n puheenjohtaja Timo Rajala.

Ennalta estävä toiminta on keskeistä. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa sairauden puhkeamiseen ja lisäsairauksien esiintymiseen. Oikeanlainen ravinto, liikunta ja säännölliset elämäntavat vaikuttavat myönteisesti.

Nyt järjestettävissä teemailloissa on korkeatasoisia asiantuntijoita esiintyjinä. Tilaisuuksissa esitellään myös Diabetesliiton, Sydänliiton ja Aivoliiton yhteinen Yksi elämä -hanke.

Samalla voi tavata tuttuja, hörpätä kupillisen kuumaa ja tutustua paikallisten liikuntayritysten, Akaan terveystoimen ja liikuntatoimen palveluihin ja tavata tuttuja.

– Ei ole väliä sairastatko jo vai kuulutko riskiryhmään, kaikki ovat tervetulleita. Ja tulla voit, vaikka et kuuluisi kumpaankaan. Sinullakin on vain yksi elämä, Rajala sanoo.