Voipio ja Väinmaa konsertoivat Viialassa ja Iittalassa

Akaan ja Kalvolan seurakunnat aloittavat hiljaisen viikon sellisti Lauri Voipion ja pianisti Lauri Väinmaan konsertilla. Kuuluisa kaksikko esiintyy Viialan kirkossa sunnuntaina 24.3. kello 18 ja Kalvolan seurakuntatalossa Iittalassa maanantaina 25.3. kello 18.30. Konserteissa kuullaan Ludwig van Beethovenin kaksi sonaattia, Franz Lisztin Variaatioita J. S. Bachin teemasta Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen sekä Max Bruchin ja J. S. Bachin musiikkia.

Lauri Voipio on opiskellut sellonsoittoa professori Erkki Raution ja Arto Noraksen johdolla, ja hän on konsertoinut Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa. Nykyään Voipio toimii Tampereen Konservatorion sellonsoiton yliopettajana.

Virolainen pianisti Lauri Väinmaa valmistui Moskovan Tsaikovski-konservatoriosta ja opiskeli sittemmin Lontoon Royal Academy of Musicissa. Ympäri Eurooppaa ulottuneen konsertoinnin lisäksi Väinmaa on levyttänyt runsaasti virolaisten nykysäveltäjien musiikkia. Esimerkiksi BBC:lle hän on nauhoittanut kaiken Arvo Pärtin pianomusiikin. Väinmaa opettaa Viron musiikkiakatemiassa, ja hänet kutsutaan säännöllisesti useiden kansainvälisten pianokilpailujen tuomaristoihin. Hän on perustanut myös Tallinnan kansainvälisen pianofestivaalin KLAVER ja toimii sen taiteellisena johtajana.