Marianpäivän Majataloillassa katsellaan elämän karikoiden yli

Kotton Viitanen.
Kotton Viitanen.

Ensi sunnuntaina vietetään Viialan kirkolla jälleen Majataloiltaa. Entisten nuorten Majataloilta alkaa 17.3. kello 17. Illan teema on ”Älä pelkää Maria”. Majatalossa pohditaan elämän karikoita kasvatuksen ja johdatuksen näkökulmasta.

Illan puhujavieras on kasvatuksen ammattilainen, keravalainen sosionomi ja nuorisokasvattaja Miika Niemelä. Niemelä työskentelee hallintojohtajana lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä IceHearts-järjestössä. Vuonna 1996 perustettu IceHearts on järjestö, jonka toimintamenetelmiä ovat jatkuvuus ja pitkäkestoisuus. Järjestön toimintamalli on 12 vuoden periodi, jossa kuljetaan lapsen mukana elämän vaikeissa nivelkohdissa auttaen. Myös työntekijät sitoutuvat pitkäkestoiseen työsuhteeseen. Niemeläkin on ollut mukana järjestön toiminnassa sen perustamisesta lähtien.

IceHearts etsii syrjäytymisuhan alla oleville lapsille verkostoja ja sosiaalisia kontakteja lähinnä reippaan ja organisoidun liikunnan parista. IceHearts on huomioitu ja palkittu moneen otteeseen pitkäjänteisestä työstään lasten ja nuorten hyväksi.

Majatalon musiikkivieras saapuu Turun saariston tuntumasta. Hän on sauvolainen muusikko, laulaja ja lauluntekijä Kotton Viitanen. Hänen musiikilliset juurensa ovat syvällä juurevassa maaperässä. Bluespohjaista gospelia soittava Kotton Viitanen on neljän lapsen isä sekä nuorisotyöntekijä. Hän työskentelee tällä hetkellä NMKY:llä isä – lapsi -projektien vetäjänä.

Majataloillan yhteislauluista vastaa Majatalon houseband. Luvassa on myös seurakuntalaisen puheenvuoro, jonka pitää Elina Heino.

Tarjolla on suolaista välipalaa ja kahvia. Lapsille on pyhäkoulu ja lastenhoito sekä varhaisnuorille oma Backstage. Majataloilta on avoin kaikille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.