Akaalaisilta yrittäjiltä toivotaan palautetta kaupungin elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäyhteistyöstä

Akaa sai viime vuonna kunniamaininnan elinvoiman kirittäjänä, kun Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun menestyjät palkittiin. Kuvassa Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola (vas.), Toijalan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Parikka, elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Harri Rantala, kaupunginjohtaja Antti Peltola, yrityskoordinaattori Jaakko Hautamäki ja elinkeinopäällikkö Jari Jokinen. Kuva: Pirkanmaan Yrittäjät

On taas se hetki, jolloin kaikki maamme yrittäjät voivat pienellä vaivalla antaa arvokasta palautetta kotikuntiinsa. Suomen Yrittäjien Kuntabarometri on laadukas selvitys maamme kuntien elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäyhteistyöstä. Arvoa siitä saadaan, kun mahdollisimman moni yrittäjä vastaa kyselyyn. Vastauksia toivotaan myös yrittäjäjärjestöön kuulumattomilta yrittäjiltä.

Yrittäjä, ellet ole vielä vastannut Yrittäjien Kuntabarometriin, tee se nyt. Ole rehellinen ja nosta esiin asiat, jotka mielestäsi vaativat kehittämistä. Anna myös kiitosta siitä, mikä jo toimii. Yrittäjinä emme tietenkään ainoastaan osoita epäkohtia, vaan tarjoamme ratkaisuja.

Kattavilla Kuntabarometri-vastauksilla kaikki voittavat! Yrittäjät pääsevät kertomaan mielipiteensä, kunta saa palautteista arvokasta raamia yrittäjyyden edistämiseksi ja paikallinen yrittäjäyhdistys saa eväitä ja suuntaa kuntavaikuttamistyöhön. Barometrin perusteella kunnat tullaan rankkaamaan omissa kokoluokissaan yrittäjäystävällisyyden mukaiseen järjestykseen. Palautteen lisäksi on pelissä myös kotikaupungin tai -kunnan maine yrittäjämyönteisenä paikkana.

Elinvoiman kehittämisen eteen töitä paiskivat kuntatyöntekijät eivät tee työtään menestyäkseen vertailuissa, mutta on hienoa nähdä, miten kunnat kirittävät toinen toisiaan yhä yrittäjäystävällisempiin tekoihin. Tämä johtaa yhteiseen hyvään eli koko talousalueemme kehittymiseen entistä paremmaksi alueeksi yrittää ja elää.

Mitä enemmän kyselyyn vastataan, sitä enemmän tuloksilla on painoarvoa. Yrittäjä, vastaathan itse ja haastat myös yrittäjäkollegasi mukaan vaikuttamaan viimeistään 1.4.2024. Kysely löytyy netistä osoitteesta https://yrittajat.fi/kuntabarometri.

Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Jouni Parikka, puheenjohtaja, Toijalan Yrittäjät

Marko Peltola, puheenjohtaja, Viialan Yrittäjät

Vesa Peltola, puheenjohtaja, Kylmäkosken Yrittäjät

Elina Purho, elinkeinoasioiden asiantuntija, Pirkanmaan Yrittäjät