Sampolan salista kaikui mahtava naurunremakka – Viialan komediaklubilla oli yli satapäinen yleisö

Kuvassa illan esiintyjistä Heikki Vilja (vas.), Jaakko Antila, Antti Syrjä, Anne Maaret, Juha Lönnqvist, Petri Hankonen. Illan esiintyjistä kuvasta puuttuu Erika Pekkarinen. Kuva: Jorma Kivi.

Viialan Sampolan salista kaikui maaliskuun ensimmäisenä perjantaina mahtava naurunremakka, kun seitsemän eri puolilta Suomea saapunutta koomikkoa pani parastaan Viialan komediaklubi -tapahtumassa. Yli satapäisen yleisön paikalle houkutellut stand up -ilta järjestyi Viialan Kulttuuriklubi ry:n ja illan juontaneen, Nelosen Stand Up! -ohjelmastakin tutun koomikon, Petri Hankosen yhteistyönä.

Stand up kiinnosti noin sataa kuulijaa. Kuva: Hanna Siponen.

Kylmäkoski sai kuulla kunniansa

Väkeä oli saapunut paikalle Akaan lisäksi muun muassa Urjalasta, mistä illan pääesiintyjä, Ylen Naurun tasapaino- ja myös Nelosen stand up! -ohjelmasta tuttu Heikki Vilja keksi jutun juurta hyväksi aikaa kylmäkoskelaisten hyväntuulisen tylyttämisen ohella, osoittaen näin tehneensä kotiläksynsä iltaa varten.

Muutkin koomikot Antti Syrjä, Anne Maaret, Juha Lönnqvist, Erika Pekkarinen ja Jaakko Antila sekä iltaa luotsannut Hankonen osasivat ottaa yleisönsä, eikä puoluepoliittisiltakaan vitseiltä vältytty. 60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viialan Sampola kun on Akaan Vasemmistoliiton omistuksessa, mutta sitä vuokrataan monenlaiseen käyttöön, muun muassa Viialan Kulttuuriklubille.

Viialan Kulttuuriklubi palasi juurilleen

Paitsi että Viialan komediaklubi toi kipeästi kaivattua viihdettä ja vaihtelua alueen tapahtumatarjontaan, oli se samalla tänä vuonna viisi vuotta täyttävän Viialan Kulttuuriklubin uusin näyttö yhteistyön voimasta ja paluu sen alkuasetelmiin. Yhdistys perustettiin loppuvuodesta 2019 virkistämään ja kehittämään alueen kulttuuritarjontaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, ja sen ensimmäinen järjestetty tempaus oli loppuunmyyty tuplanäytös Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin stand up -parisuhdekomediasta Mars vs. Venus?

Viialan Kulttuuriklubi järjestää Viialan Sampolassa jokatorstaisen Nuorten Klubin lisäksi myös perjantaina 22.3. koko perheen Open Stage eli avoin lava -tapahtuman, jonne voi ilmoittautua esiintymään kuka vain. Ilmoittautuminen tapahtuu klubin sähköpostiin osoitteella  viialankulttuuriklubi@gmail.com. Ehkä Akaasta löytyy omasta takaa koomikoita kokeilemaan siipiään tässä tapahtumassa? Lavalla on tähän mennessä nähty muun muassa vatsatanssia, nuorten show-tanssiryhmiä, upeita laulajia, kaikenikäisiä harrastelija- ja ammattimuusikoita eri genreistä erilaisten soittimien varressa, koulun bändikerholaisia sekä paikallisia lavarunoilijoita ja kirjailijoita ihan Finlandia-ehdokkaista lähtien.

Kesätyöntekijöiden haku käynnissä

Viialan Kulttuuriklubin pyörittämän Luttusen Kesäkioskin nuorten kesätyöläisten haku on nyt käynnissä. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä osoitteella viialankulttuuriklubi@gmail.com sunnuntaihin 10.3. mennessä.

Hanna Siponen