VIISI TÄHTEÄ: Suosittu La Traviata kukoistaa täyteläisenä Tampereen Oopperassa

Tämän upean kaksikon ansiosta La Traviata on oopperatapaus. Tenori Paolo Fanale Alfredona tulkitsee rakkauden mystistä kieltä vaikuttavasti. Sopraano Marjukka Tepponen laulaa lumoavasti, ja hänen koko vartalonsa kertoo kehonkielellä palavasta rakkaudesta ja sen kurjistavasta luopumisesta. (Kuva: Petri Nuutinen)Giuseppe Verdin La Traviata jää 78-vuotiaan Tampereen Oopperan historiaan ainutlaatuisena saavutuksena. Maakuntaooppera tarjoaa nyt huppuunsa viritettyä taiteellista tasoa, joka vetää vertoja Euroopan takuuvarmojen vuosisataisten oopperatalojen tarjonnalle. Sopraano Marjukka Tepponen räväyttää Violetta Valéryn roolissa tehden sen palavalla rakkaudella ja kuolettavalla surulla. Tenori Paolo Fanale Alfredo Germontin osassa hehkuu niin palavaa intohimoa kuin lamaannuttavaa menetyksen tuskaa. Tampere Filharmonia ja Tampereen Oopperan kuoro ovat tinkimättömiä korkeassa tasossaan. Samuel Harjanteen ensiluokkainen ohjaus paketoi elämyksen, joka kirjoitetaan suomalaisen oopperataiteen historiaan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.