Kiitos verenluovuttajille vuodesta 2023

Viime vuodet ovat olleet verenluovutuksen osalta monin tavoin poikkeuksellisia, kun korona on aiheuttanut rajoituksiaan. Tänä vuonna 2023 saimme aloittaa vuoden normaaleissa tutuissa merkeissä vapaaehtoisten ollessa avustamassa sekä järjestelyissä että kahvittamassa luovuttajia. Tuntui mukavalta palata entiseen käytäntöön.

Jo useamman vuoden olemme toimineet muuttuneella järjestyksellä, kun verenluovutukseen pitää varata aika sähköisesti. Tätä käytäntöä on jatkettu, koska se on todettu hyväksi ja toimivaksi. Varaussysteemi helpottaa monessa mielessä luovuttajia, ja odotusaika luovutuksiin on lyhentynyt, kun jokaisella on aikavaraus.

Samoihin aikoihin sähköisen ajanvarauksen kanssa aloitettiin myös tietojärjestelmän muutos, ja se tarkoitti luovuttajille terveyskyselyn sähköistymistä. Ajanvarauksen jälkeen luovuttaja täytti edellisenä päivänä tai luovutuspäivänä omalla laitteellaan kyseisen kyselyn. Myös etukäteen täytetty terveyskysely helpottaa luovuttajan käyntiä.

Maanantaina 20.11 oli vuoden 2023 viimeinen luovutuskerta Akaassa. Verta kävi luovuttamassa 66 henkilöä, joista ensikertalaisia oli viisi.

Koko vuoden 2023 luovutuksiin ilmoittautui Akaassa 392 henkilöä, joista luovuttajien kokonaismäärä oli 363, ja heistä uusia luovuttajia oli 24.

Luovutuskertoja oli viisi. Luovuttajien määrä noudatteli edellisvuosien tasoa.

Suuret kiitokset kaikille luovuttajille arvokkaasta työstä, jonka olette tehneet ojentamalla kätenne ja luovuttamalla verta sitä tarvitsevalle. Veripalvelun kiitoksissa mainitaan, että yli 1000 potilasta sai avun Akaan luovuttajilta.

Vuoden 2024 ensimmäinen luovutuskerta on torstaina 25. tammikuuta kello 14–18.30. Paikka on tuttu Akaan seurakuntatalon yläsali.

SPR:n Akaan osasto kiittää myös talkoisiin osallistuneita ja verenluovutuksen vapaaehtoiset toivottaa   Rauhallista Joulun odotusta kaikille

 

Helena Lampinen

verenluovutuksen yhdyshenkilö