Älkää rääkätkö eläimiä kemikaaleilla

Mieti tilanne, jossa sinä olet eläin ja ympärilläsi on monia rahaa haluavia tieteilijöitä. Sinä et tiedä, mitä ympärilläsi tapahtuu, ja yhtäkkiä joku ottaa sinusta kiinni, tökkää sinua jollain piikillä ja tunnet, kuinka sinulle tuntematon aine virtaa läpi kehosi tai naamaasi laitetaan ainetta, joka rupeaa kutittamaan naamaasi, etkä voi hallita sitä. Et sinäkään haluaisi elää elämääsi sillä tavalla, ethän?

Eläinkokeet ovat yksi maailman kauheimmista asioista. Vielä nykypäivänäkin eläinkokeita käytetään maailmassa, mutta siitä ei puhuta, minkä takia ihmiset eivät tiedä paljoakaan sen asian haittoja.

Isoin haitta eläinkokeissa on se, että eläimet kärsivät todella pahasti ja pahimmassa tapauksessa kuolevat. Onko se oikein? No ei! Jokaiselle koe-eläimelle tehdään päivittäin kirurgisia leikkauksia, ja niitä eristetään lajitovereistaan. Suurin osa koe-eläimistä kärsii syöpäkasvaimista ja sydänkohtauksista kokeiden takia.

Maailmalla testataan joitain lääkkeitäkin eläimillä, mutta onko sekään hyvästä eläimille? Ei. Miksi ihmisten lääkkeet testataan eläimillä? Miksi ei ihmisillä? Siinäpä vasta kysymys.

Kosmetiikka on isoin asia, mihin on vuosikaudet käytetty eläinkokeita. Se, jos jokin, on hyvin väärin. Suuri määrä eläimiä kuolee myrkytyksiin ja tulehduksiin, joita kosmetiikkatestaukset ja ylipäätään kaikki kokeet, joita eläimille tehdään, voi niille aiheuttaa.

Eläimillä tehdyt kokeet pitää lopettaa ja vaihtaa kokeisiin, joissa käytetään eläimien sijaan vaikkapa eettisiä tutkimusmenetelmiä. Se on paljon parempi vaihtoehto monen asian kannalta; ne ovat halvempia, nopeampia ja siinä ei satuteta yhtään ketään. Voisiko se mieluummin olla totuus?

 

Alisa-Emilia Korhonen

Toijalan yhteiskoulu, 8B