Keski-ikäisen tätiratsastajan video sai Tiktokin räjähtämään – Valefriisiläinen hurmasi heppatytöt

Hanna-Leena Terhonen. Kuva: Melissa Laakkonen

Itse kun on sitä sukupolvea, jolle Facebook, sähköposti ja sen sellaiset aukenivat vasta lisensiaattikoulutuksen jälkeen, on tämä nykyisen laajuinen internet ja sovellustarjonnan määrä välillä hieman haastavaa prosessoida. Vuosikaudet oli ilmeisesti jo maailmalla kohistu Tiktok-sovelluksesta, joka oli ilmeisen koukuttava, ja siellä saattoi pieni ihminen törmätä ties mihin kummalliseen. Hyvin elin elämääni ilman tätäkin sovellusta, kunnes siihen jotenkin päädyin itse sekaantumaan.

Siitä on nyt varmaan reilu kaksi vuotta, kun sain hauskan videon meidän varsasta sekoilemassa lumisessa tarhassa. Instagram oli jo tuttu, ja sieltä olin vasta löytänyt Reels-osion (eli sen, missä tulee videoita…). Halusin tehdä sellaisen tuosta riehuva varsa -videosta ja olla oikein pro ja ladata siihen sellaisen hauskan äänen taustalle. Oman elämäni IT-nörttinä en sitä ääntä sitten Instagramin puolelta löytänyt. Nuoriso töissä vinkkasi, että Tiktokista löytyisi sekin ääniraita.

Mitäpä sitä ei tekisi täydellisen idean toteuttamiseksi, joten ei muuta kuin Appstoreen ja Tiktok lataukseen!

No siellähän se ääniraita oli, ja sain ensimmäisen hauskan videoni ladattua. Ei sille montaa katsojaa eikä tykkääjää tullut, mutta olin tosi ylpeä aikaansaannoksestani. Mutta siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti. Alkuun tein silloin tällöin jonkun pikkuvideon jollain kivalla ääniraidalla.

Koska vapaa-aika pyörii hevosten parissa, suurin osa niistä liittyi hevosiin. Terapeutti Villeä myöten (nykyinen kansanedustaja, jos joku ei ole perillä Tiktokin voimasta!) lisäilin videoita ja ääniraitoja pikku tililleni muutaman vuodessa, kunnes sitten viime keväänä onnistuttiin ison yleisön kisoissa Hevoset-messuilla ihan pärjäämään tuon ihanan irlantilaisen hevoseni kanssa. Tein siitä sitten pikkuisen kisakooste-Tiktokin. Ja sehän räjähti sitten! Yhtäkkiä videooni oli tägätty muita Tiktok-käyttäjiä saatesanoilla ”hei löysin tämän!!!”. Öööööö? Löysit? Minkä? Mitä häh? Sitten alkoi tulemaan hehkutuskommentteja tyyliin: ”olitte tosi hyviä”, ”vähänkö ihastuin sun hevoseen” ja lukematon määrä erilaisia ihastusemojeita.

Syksyllä sitten Helsinki International Horse Show’ssa minullekin alkoi pikkuhiljaa selviämään, että keski-ikäinen tätiratsastaja (”ystävällinen” termi ei enää niin nuorelle harrastelijakisaajalle) mustan hevosensa kanssa onkin ilmeisesti nuorten heppatyttöjen idoli. Tai no ainakin se hevonen on heidän idoli. Sen jälkeen kaikki pikku heppa-Tiktok-julkaisuni ovat alkaneet saamaan huomiota, tykkäyksiä, uusia seuraajia ja jopa uudelleen jakoja. Tässähän alkaa suorastaan paineet kasvamaan. Puhumattakaan siitä faktasta, että törmäsin meistä tehtyyn Tiktokiin, jossa ihasteltiin hevoseni hyppykykyä, vaikka se on friisiläinen (ei siis oikeasti ole, mutta lapset eivät tienneet, iso ja musta niin voihan sitä friisiläiseksi luulla). Tästähän sitten varsinainen valefriisi-gate syntyi, ja pientä peitsenvääntöä oli kommenttiosiossa havaittavissa. Ja ihan oli ratsastaja tiedossa, sieltä sitä sai lukea nimensä ja hevosensa tiedot.

Onneksi kaikki päättyi positiivisessa hengessä, tätiratsastaja itse vain hieman paineistui, että siellä sitä alaikäistä yleisöä on pilvin pimein, että esimerkiksi tässä varmaan tarvii nyt ruveta ja pitää sekä oma kisakäytös että Tiktok-tili positiivisen puolella!


Hanna-Leena Terhonen

Kirjoittaja on luokitukseltaan tätiratsastaja ja hänen Tiktok-tilinsä käyttäjätunnus on @hansu1976. Jostain jännästä syystä tuo nick oli ihan vapaana 😉

Forum Akaa on Akaan Seudun kolumnisarja, jossa akaalaiset kirjoittajat tarkastelevat ympäröivää yhteisöä ja yhteiskuntaa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?