Onko urheilu tärkeää?

Urheilu on tärkeää ja siinä on paljon kivoja juttuja, joita voi tehdä. Urheilu on todella tärkeää terveyden kannalta ja siinä saa hyvin iloa ja voit myös käydä salilla, joka maksaa noin 15–30 euroa. Jos haluat harrastaa jotain mitä olet halunnut harrastaa mutta et ole uskaltanut mainita siitä, niin sano vain vanhemmillesi.

Urheilu maksaa jonkin verran, riippuu lajista ja joukkueurheilu on tärkeää, koska voit tavata uusia kavereita ja matkustaa joukkueen mukana kilpailuihin, jos harrastat joukkuelajia. Joukkueita löydät ympäri Suomea, ja jos et löydä sopivaa lajia niin voit keksiä oman urheilulajin joko sisälle tai ulos.

Kaikkien olisi hyvä harrastaa ainakin yhtä lajia tai käydä salilla, mutta jos sinun vanhempasi ei suostu maksamaan siitä niin voit käydä ulkona lenkkeilemässä tai ulkona kavereiden kanssa pelaamassa esimerkiksi koripalloa, jalkapalloa tai rantalentopalloa. Sisällä pystyt harrastamaan esimerkiksi salibandyä, futsalia, lentopalloa ja koripalloa. Talvella urheilulajit, jotka ovat käynnissä, ovat salibandy, jääkiekko ja futsal ainakin. Itse harrastan salibandyä ja käyn lenkeillä.

Urheilulajit maksavat jonkin verran, koska mikään ei ole ilmaista paitsi ulkona oleminen. Joukkuelajit ovat kalliita, koska siinä pelataan kilpailuja ja ollaan paljon yhdessä ja matkustetaan paljon turnauksiin ympäri Suomea tai Eurooppaa. Sen takia joukkueurheilu ei ole ilmaista, koska siinä on paljon eri asioita.

Erilaisia urheilulajeja on paljon, että varmasti löytyy oma haluamasi. E-sports-urheilu on sisätiloissa tapahtuvaa urheilua pelikoneiden äärellä ja siinä pelikoneet maksavat aika paljon, että suosittelen aloittamaan toisen lajin. E-sportsia voit harrastaa esimerkiksi kotona tai jossain tiloissa mikä on suunnattu nuorille tai miksipä ei aikuisillekin. Pelikoneita on esimerkiksi tietokone, Playstation, Xbox ja muita erilaisia ja pelejäkin riittää tuhansia eri laitteille. Pelejä on paljon eri ikäisille esimerkiksi nuoremmille Minecraft, vähän vanhemmille Fortnite ja sitten aikuisille GTA V. Peleissä on ikärajat, koska pelien tapahtumissa on asioita, joita nuoret ei voi nähdä.

Joidenkin mielestä urheilu on tylsää, koska siinä pitää mennä paljon eri paikkoihin. Kaikissa lajeissa ei tarvitse liikkua paljoa, koska on myös lajeja, jossa ei tarvitse liikkua yhtään tai sitten vähän liikkumista.

Urheile siis paljon terveyden kannalta ja jos haluat pysyä kunnossa kannattaa alkaa olemaan aktiivinen sen suhteen. Aiotko sinä vain olla kotona yksin tekemättä mitään järkevää? Urheilun aloittaminen on hyvä idea, joten Aloita sinäkin jokin urheilulaji, jossa voisit olla hyvä.

Vili Ahojoki

Viialan yhtenäiskoulu