Pelaamisessa on monia hyötyjä

Joidenkin ihmisten mielestä pelaaminen on haitaksi ihmiselle. Monet ihmiset tykkäävät pelata monta tuntia päivässä. Osalle se on harrastus ja kaikkien pitäisi saada harrastaa sitä mitä haluaa.

Pelaamisessa reaktioaika paranee, koska pelaaminen on vauhdikasta toimintaa, jossa tilanteet vaihtuvat nopeasti. Tehdyssä testissä, jossa oli 2000 lasta, ne, jotka olivat pelanneet kolme tuntia tai enemmän päivässä omasivat paremmat kognitiiviset taidot, ja työmuistin kuin heillä, jotka eivät olleet ikinä pelanneet. Pelaaminen myös auttaa aivojen kehitystä. Mielestäni pelaamisessa ei ole haittoja, jos ei pelaa koko päivää ja pärjää koulussa.

Tiedän monen uskovan, että pelaamisessa on haittoja, mutta itse luotan enemmän asiantuntijoitten tehtyihin testeihin. Jotkut sanovat, että pelaaminen aiheuttaa nuorille huonoa keskittymiskykyä, mutta näin ei ole, koska monilla pelaavilla ihmisillä on parempi keskittymiskyky kuin niillä, jotka eivät pelaa mitään videopelejä.

Pelaamisessa tärkeintä ei ole kilpailullinen pelaaminen vaan kavereitten kanssa hauskan pitäminen. Pelaamisella voi löytää monia kavereita jopa oikeaan elämään esimerkiksi pelaamalla samassa tiimissä tai discord servujen kautta. Pelaajia on paljon, joten kaikki löytävät jonkun kaverin tai samanhenkisen ihmisen, jos vain yrittävät etsiä, mutta moni ei silti jaksa etsiä peliseuraa. Itse olen löytänyt monia uusia kavereita pelien avulla, ja olen löytänyt omasta koulustani uusia ystäviä pelien avulla.

Pelaaminen ei ole ajanhukkaa, koska siitä on monia hyötyjä elämään, joten ihmisten pitäisi suhtautua pelaamiseen hyvällä mielellä eikä sillä, että pelaaminen on ajanhukkaa.

Rasmus Patrikainen

Viialan yhtenäiskoulu