Hakan maalivahti Oliver Heino nyrkkeili pallon sijasta Akseli Sormusen päätä rankkarin arvoisesti – Toijalan Pallo venyi naapureiden hallitsemassa pelissä hienosti

Lauantain tiukka ottelu Viialassa alkoi Hannu Rokkasen muistamisella. Vuosikausia Topan huoltotiimiin kuulunut Rokkanen siirtyi alkukuusta kuusikymppisten kerhoon. Kuva: Kari Luukkonen

Jalkapallon miesten kolmosessa Toijalan Pallo-49 venyi hyvän taistelun jälkeen tasapeliin FC Haka j:tä vastaan. Viialan urheilukentällä päädyttiin lauantaina 12. elokuuta 2–2 (0–1) -lukemiin.

Ottelutapahtuman yhteydessä kotijoukkue onnitteli alkukuusta kuusikymppisten kerhoon siirtynyttä Hannu Rokkasta. Vuosikausia edustusjoukkueen huoltotiimiin kuulunut Rokkanen on vahva tekijä taustalla.

Hannu on yksi niistä edustusjoukkueen taustavoimista, joka asettaa joukkueen edun aina muiden asioiden edelle ja mies, joka tietää miten asiat parhaiten hoidetaan. Topan huoltajakaksikko Rokkanen–Pasi Rantanen, on jo legenda sinänsä.

Itse pelissä kotijoukkue venyi vieraiden hallitsemassa pelissä hienosti. Joukkueen puolustuspelaaminen oli tämän tasapelin kivijalka, ja maalissa Mikko Ananin otti laadukkaita torjuntoja.

Avausjakso toi vain yhden takaiskun, vaikka enemmänkin niitä olisi voinut tulla. Hakan maalista vastasi 41. minuutilla Sami Paasi.

Toista jaksoa oli kymppi pelattu, kun Topa tuli tasoihin. Jesse Järvi puski Niko Laajoen keskityksen kahden tolpan kautta verkkoon.

Uudelleen vieraat vei maalin johtoon Reda Al Feily. Pelattu oli 63 minuuttia.

Neljä minuuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä, kun päätösnumerot syntyivät. Pallontavoittelutilanteessa vieraiden maalivahti Oliver Heino nyrkkeili pallon sijasta Akseli Sormusen päätä. Heinolle varoitus, ja kotijoukkueelle rankkari.

Pilkun viimeisteli varmasti sisään Jesse Järvi.

Kaiken kaikkiaan hyvä piste akaalaisille. Sitä ensimmäistä pistettä vieraskentältä Topa lähtee metsästämään torstaina 17. elokuuta, jolloin vastassa on Tampereen Peli-Toverit.

Ottelun TP-49– FC Haka j. palkitut: TP–49 Mikko Ananin, Haka, Reda Al Feily. Raadissa oli Hannu Rokkanen, joka myös jakoi tähdet kotijoukkueen parhaille: 3 Mikko Ananin, 2 Janne Hevonoja, 1 Jesse Järvi.

Joukkueenjohtaja Juha Pietikäinen (vas.), juhlasankari Hannu Rokkanen ja Topan kapteeni Janne Hevonoja asiaan kuuluvassa juhlapotretissa. Kuva: Kari Luukkonen