Valtuutettu Timo Virtasen mielestä Liikkiksen kanssa on vähentynyt puhti – ”Mihin tarvitaan hienoa liikennepuistoa ilman asiaankuuluvia ajokkeja?”

Akaan liikenne- ja liikuntapuisto Liikkiksessä ei toistaiseksi ole polkuautoja valmiina. Valtuutettu Timo Virtasen (ps) mielestä polkuautojen hankkimisen pitäisi olla puiston kehittämisen ensisijainen tavoite, ja hän kehottaakin nyt akaalaisia yrityksiä ja yhdistyksiä joukolla hankkimaan ”kummipolkuautoja”. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaassa on nyt muutama vuosi rakenneltu Sikosuolle sievää liikennepuistoa. Puiston nimestä järjestetyssä kisassa voittajaksi valittiin Liikenne- ja liikuntapuisto Liikkis. Projekti alkoi hienosti, ja suunnitelmat sekä toteutus etenivät mukavassa tahdissa. Istutuksia, pikkurakennuksia ja päällystetyt ajelureitit valmistuivat suunnitelman mukaan vuosi pari sitten. Seuraavaksi olisivat vuorossa polkuautot ja niiden suojarakennus, sekä mahdollisesti kesäkioski mutta…

Kuten niin usein käy, niin hyvin alkaneesta projektista alkaa jossain vaiheessa puhti vähenemään. Rahat ovat vähissä, tekninen johtaja vaihtoi maisemaa, kukaan ei oikein tiedä mitä tehdä. Sillä pienellä rahalla, joka tälle vuodelle Liikkikseen on jäljellä, ollaan nyt tekemässä sen yhteyteen jonkinlaista senioripuistoa sekä petankkikenttää. Tällaiset olisivat minusta vuorossa sitten, kun perusajatus on toteutettu ja valmis, eli ne autot ja suojarakennus ensin. Mihin tarvitaan hienoa liikennepuistoa ilman asiaankuuluvia ajokkeja?

Useammassakin teknisen lautakunnan kokouksessa on viimeisen vuoden mittaan ollut puhetta, että näihin autoihin kyseltäisiin sponsorointia akaalaisilta yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Käsittääkseni asiasta on vallinnut pitkälti poliittinen yksimielisyys. Olisihan se aika positiivista näkyvyyttä, kun Liikkiksessä huristeltaisiin paikallisen kuljetusyrittäjän, korjaamon tai huoltoaseman lahjoittamilla autoilla – junioreille liikenteen sääntöjä opettaen.

Heitän tässä toiveen erityisesti jotenkin autoiluun tai liikenteeseen liittyville akaalaisille yrityksille: jos teillä olisi halua hankkia yrityksellenne näkyvyyttä kummipolkuauton muodossa, olkaa aktiivisesti yhteydessä esimerkiksi kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silvániin, jotta saataisiin asiaa etenemään.

Timo Virtanen

valtuutettu (ps)

teknisen lautakunnan jäsen

Timo Virtanen. Kuva: Oona Eskeli.