Pysähdy hetkeksi: Kun Isä ja Poika katsovat meihin, he tuumaavat: ”Miten pahasti olettekaan toheloineet siellä maan päällä”.

Profile Image of Akaan Seutu

Satu Raiski-Koivukoski.

Olen uusi jäsen kirkkovaltuustossa ja kappelineuvostossa. Meille uusille hiippakunta järjesti laajat koulutukset koskien muun muassa seurakunnan toimintaa raamittavia säädöksiä, päätöksentekoa ja yhdenvertaisuutta. Päätöksiä tehtäessä olisi muistettava myös aina miettiä, mahdollistaako tämä päätös henkilökuntamme onnistumaan omassa palvelutehtävässään. He kohtaavat seurakuntalaiset niin ilossa kuin surussakin. Haasteita näinä vaikeina aikoina heillä riittää.

Koulutustilaisuudessa lääninrovasti Jari Kemppainen antoi rukouksen, jota hän toivoi laajasti seurakunnissa käytettävän. Rukous kiteyttää palvelutehtävämme hienosti.

Pyhä Kolminaisuus,

kiitos, että olet kutsunut meidät tekemään työtä kirkkosi hyväksi.

Johdata meitä löytämään yhteinen tie.

Luoja, synnytä meissä uutta elämää.

 

Anna meille viisautta toimiimme.

Auta muistamaan kaikkein heikompia.

Auta meitä kilvan osoittamaan toisillemme kunnioitusta.

Kristus, ole rinnallamme joka päivä.

 

Opeta meitä kuuntelemaan toisiamme.

Luo välillemme luottamusta toisiamme kohtaan.

Anna turvallisuutta kohtaamisiimme.

Pyhä Henki, vahvista yhteyttä keskellämme.

 

Anna meidän muistaa, että olemme sinun omiasi.

Siunaa meitä pyhässä tehtävässämme

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Aamen

 

Jeesus opetti meille Isä meidän -rukouksen, jonka kaksi pyyntöä askarruttavat.

Tulkoon sinun valtakuntasi.

Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa.

Minkälainen se valtakunta olisi, mikä on hänen tahtonsa? Maan päällä ovat sodat, ilmastonmuutos, ruokapula – ei liene hänen tahtonsa mukainen valtakunta. Eikö hän kuule rukoustamme?

Luulen, että he, Isä ja Poika katsovat toisiinsa ja huolestuneina meihin ja tuumaavat: Raamatussa ja käskyissä olemme antaneet hyvinkin selkeät ohjeet tahdostamme. Miten pahasti olettekaan toheloineet siellä maan päällä vuosisatoja sukupolvesta toiseen. Menkää nyt itseenne ja yhdistäkää voimanne. Korjatkaa se, mikä korjattavissa on. Kaivakaa esiin rauhanneuvottelijat sotien lopettamiseksi. Luokaa globaali ruokastrategia. Hillitkää ilmastonmuutosta ja tehkää sopeutustoimet ajoissa. Aloittakaa omasta seurakunnastanne. Luokaa Akaan seurakunnasta isosti merkityksellinen henkilökunnalle, seurakuntalaisille, kaikille akaalaisille. Luokaa iloa ja toivoa tuottavia tapahtumia, auttakaa vaikeuksien keskellä painivia.

Omiin rukouspyyntöihini, joiden esittäminen tässä maailmantilanteessa tuntuu lillukanvarsista valittamiselta, tunnen usein saavani samanlaisen vastauksen. Huolesta ja murheesta kertominen auttaa, mutta usein jo arvaan vastauksen: älä taas toheloi, korjaa tilanne. Älä märehdi menneitä, tehtyä ei tekemättömäksi saa, pyydä anteeksi, korjaa tilanne. Älä murehdi tulevia liikaa, valmistaudu, tee yhteistyötä, tee parhaasi. Olen kanssasi.

Tämä kirjoitus on 24. päivän painetussa lehdessä Toukon päivänä. Kevät on kauneimmillaan ja kiireiset ajat maatiloilla ja puutarhoissa. Tuottajat ovat paljon vartijoita. Kunpa kaikki saisi mennä hyvin ja sadot olisivat runsaat.

Tätä rohkenen pyytää kädet yhteen liitettyinä.

Satu Raiski-Koivukoski

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan kirkkovaltuutettu.