”Miksi Akaan hyvinvointikeskuksen ilmastointi ei toimi? – Viime vuonna tekniseen toimeen on tehty poikkeamailmoituksia huonosta sisäilmasta vähintään toista sataa kappaletta”

Olen ihmetellyt työkavereideni kanssa sitä, että Akaan hienossa ja uudessa hyvinvointikeskuksessa ei sisäilma-asioita hoideta kunnolla. Tämä ei ole uusi asia vaan jatkunut Akaan kaupungin teknisen toimen taholta niin kauan kuin olemme talossa olleet eli puolitoista vuotta.

Viime vuonna tekniseen toimeen on tehty poikkeamailmoituksia huonosta sisäilmasta vähintään toista sataa kappaletta sekä lapsiperheiden palveluista että hammashoidon puolelta, mutta mitään selkeää vastinetta emme ole saaneet.

Huono sisäilma vaikuttaa asiakastyötämme huonontavasti. Itsekin päänsäryistä ja väsymyksestä kärsineenä en voi kuin ihmetellä asiaa.

Usein valituksemme jälkeen menee pari päivää, kun ilmanvaihtokone alkaa pyöriä tehokkaammin. Sen kuulee, mutta sitten se taas yhtäkkiä loppuu, eikä meille tulee selitystä eikä ilmoitusta siitä, etteivät ilmanvaihtoasiat olekaan kunnossa.

Tästä asiasta täytyy jokaisen työntekijän tehdä nykyisin palvelupyyntö hyvinvointialueen ohjelmaan erikseen, mutta veikkaan, että tässä työpaineessa se jää useammilta tekemättä. Miten on mahdollista, että näin hieno ja kallis rakennus on rakennettu Akaaseen, mutta sitä eivät teknisen toimen työntekijät osaa käyttää tai selvittää toimittajalta, miksi ilmastointi ei toimi?

Kirjoitan tätä monenkin upean työkaverini puolesta, olenhan saanut heitä lisää useamman kymmenen henkilöä siirryttyämme vuonna 2021 uuteen hyvinvointikeskukseen.

 

Sari Kaajala-Selkama

Sosiaalityöntekijä