Raija Kolehmainen rikkoi rajoja ja etsi toisen tavan nähdä ja tehdä kuvia – Birgit Väisänen keräsi ainekset näyttelyyn luonnosta

Raija Kolehmainen (vas.) ja Birgit Väisänen pitävät yhteisnäyttelyn Nuutajärvellä.

Birgit Väisänen ja Raija Kolehmainen pitävät yhteisnäyttelyn Lumottu maa Nuutajärven Lasikylässä Urjalassa 5.–28. marraskuuta. Näyttely on esillä Puukonttorin galleriassa.

Birgit Väisänen Kylmäkoskelta on koulutukseltaan puutarhuri, floristi ja floristimestari. Väisänen on tehnyt näyttelyyn luonnonmateriaaleista asetelmia, joiden raaka-aineena on käytetty muun muassa heiniä, lehtiä ja kantoja.

Raija Kolehmainen on nykyinen hämeenlinnalainen, joka on aiemmin asunut ja pitänyt pitopalvelua Kylmäkoskella. Kolehmainen osallistuu näyttelyyn digitaalisella taiteella. Valokuvia on käsitelty useilla eri kuvankäsittelyohjelmalla.

– Kuva ei näytä oikeastaan yhtään enää valokuvalta vaan se lähenee ehkä digitaalista maalausta. Jos niitä katsoo valokuvina, hämmästyy, koska niissä ei ole enää valokuvallista olemusta, Kolehmainen kuvailee.

Kolehmainen sanoo teoksilla rikkovansa omia rajojaan, jotka ohjasivat häntä ammattivalokuvaajana.

– Ammattivalokuvaajan täytyy tehdä teknisesti, visuaalisesti ja ilmaisuksellisesti asiakkaan toiveiden mukainen kuva. Näyttelyyn olen etsinyt toisen tavan nähdä ja tehdä kuvia, Kolehmainen kertoo.

Kolehmainen on työskennellyt aiemmin päätoimisena ammattivalokuvaajana. Nykyisin hän kouluttaa ammattivalokuvaajia Visuaalisen viestinnän instituutissa Tampereella.

Lumottu maa -näyttely on avoinna perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin 28. marraskuuta asti.

Kuvat on Raija Kolehmaisen ja luonnonmateriaaleista tehdyt asetelmat Birgit Väisäsen. Kuva: Raija Kolehmainen
Näyttely on esillä 28. marraskuuta saakka. Kuva: Raija Kolehmainen

 

Birgit Väisänen on tehnyt asetelmia luonnonmateriaaleista. Kuva: Birgit Väisäsen arkisto

Lue myös:

Väisästen pihasta nauttivat myös peurat