100 maalin rajan jalkapallon Ykkösessä rikkonut Kalle Multanen palaa Veikkausliigaan – Viialan pommittajalla on ikkuna auki myös Italiaan

FC Hakassa samoihin väreihin tottunut Kalle Multanen juhli Vaasan Palloseuran mustavalkoisissa nousua Veikkausliigaan kaudelle 2022. Kuva: Samppa Toivonen/APOLLO PHOTO

Viialan Peli-Veikkojen kasvatin Kalle Multasen kausi jalkapallon Ykkösessä oli onnistunut. Miehen uusi joukkue Vaasan Palloseura voitti sarjan ja nousee ensi kaudelle takaisin Veikkausliigaan.

Multanen itse oli maalipörssin kuudes kymmenellä osumallaan. Niistä merkittävin oli 22. kesäkuuta syntynyt osuma Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Se oli Multasen sadas byyri Ykkösessä ja tuntui hyvältä, kuten maalinteko aina.

– Olen tyytyväinen ja ylpeä, että olen pystynyt tuon rajapyykin rikkomaan. Ei ole missään sarjassa ihan jokapäiväistä, että joku tekee 100 maalia, Multanen toteaa.

Viialan pommittajana tunnettu Multanen on nyt tehnyt Ykkösessä yhteensä 108 maalia. Aiempina vuosina hän on voittanut FC Hakan riveissä sarjan maalipörssin kahdesti yksin ja kerran jaetulla ykkössijalla. Kaudella 2014 syntyi Ykkösen kaikkien aikojen ennätys, 30 maalia.

Juuri nyt Multanen kuvaa fiiliksiään mahtaviksi.

– Olen tosi tyytyväinen meidän kauteemme ja siihen, että sain olla osa joukkuetta, joka voitti. Se on hienointa kaudessa. Itse pystyin pelaamaan koko kauden omalla hyvällä tasolla ja olemaan riittävän hyvä, että pystyimme voittamaan.

Kakkossarjan maalikuninkuuden Multanen voitti Ilveksessä kaudella 2012, ja Suomen Cupissa hän on vuosina 2014–2021 tehnyt 27 maalia. Cupin aiemmilta vuosilta ei ole maalintekijätilastoja.

Lue myös: Kalle Multanen kehittyi maalikuninkaaksi

FC Hakan paidassa Kalle Multanen voitti kolme kertaa Ykkösen maalipörssin. Kuva: Mikko Peltoniemi

Edelliset liigapelit kaudelta 2016

Viime vuonna VPS:n riveihin siirtyneellä Multasella on seuran kanssa kaksivuotinen sopimus, joten tarkoitus on pelata ensi kaudella Veikkausliigaa Vaasassa.

– Se herättää tietynlaista tyytyväisyyttä ja vähän ehkä ylpeyttäkin, että pääsen taas pitkästä aikaa liigaan. Olen profiloitunut Ykkösen pelaajaksi, vaikka olen pelannut Veikkausliigassa aikaisemminkin. Ensi kaudella haluan näyttää, että pystyn olemaan siellä hyvä pelaaja.

Kalle Multanen on pelannut liigaa viimeksi FC Lahdessa kaudella 2016. Kesällä 2018 hän oli nostamassa Kokkolan Pallo-Veikkoja Ykkösestä liigaan joukkueen parhaana maalintekijänä. Pelit jatkuivat kuitenkin seuraavalla kaudella Ykkösessä kotkalaisen KTP:n riveissä.

Multasen mielestä VPS tarvitsee liigassa pärjätäkseen pelaajatäydennyksiä lähes joka linjaan, mutta tulevasta joukkueesta ei vielä paljoa tiedetä.

– Osalla on sopimukset ensi kaudesta, mutta kyllähän tässä on tosi paljon auki, mitä tulee tapahtumaan ja minkälainen joukkue meille tulee. Kauden aikana ei uhrattu sellaiselle mitään ajatuksia. Fokus oli koko ajan tosi selkeästi siinä, että halutaan voittaa pelejä ja sarja.

Kuluneella kaudella VPS vaihtoi päävalmentajaa jo kesäkuussa. Se oli iso muutos, mutta muuta yllättävää ei Multasen mukaan sattunut.

– Koko ajan oli sellainen tunne, että meillä on sellainen joukkue, että kun päästään kliseisesti omalle tasolle, sen pitäisi riittää. Ja nythän se riitti.

Kalle Multanen joutui koronan takia jättämään kahteen otteeseen kauden kesken Italiassa. Yhteys sinne on säilynyt, mutta näillä näkymin Viialan pommittaja pelaa kaudella 2022 Veikkausliigaa VPS:n riveissä. Kuva: Mikko Peltoniemi

Esikoinen Emil syntyi Italiassa

32-vuotiaan Kalle Multasen ja hänen avopuolisonsa Hannan esikoinen Emil syntyi alkuvuodesta 2020 juuri ennen koronapandemian alkua Pohjois-Italiassa, minne Multanen lähti Kotkasta kesken kauden pelaamaan. Koronan levitessä saapasmaassa suljettiin rajojen lisäksi myös kotiovet, ja ulkonaliikkumiskielto salli vain kävelylenkit koiran kanssa sekä kerran viikossa tehdyn kauppareissun.

Ennen sarjan keskeyttämistä Multanen piti Italiassa itseään pelivalmiudessa treenaamalla lähinnä kotona jumppaamalla ja juoksemalla talon edessä parkkipaikalla kymmenen kilometrin lenkkejä 50 metrin pätkällä. Myös vauvan kanssa ulkoilu tapahtui pihalla, samaista parkkipaikkaa hinkaten.

Elokuussa 2020 Multanen teki uuden sopimuksen Italiaan, edelleen maan viidenneksi korkeimmalle sarjatasolle mutta nyt Sisiliaan. Korona sotki kuitenkin myös tämän reissun, ja perhe joutui loppuvuodesta palaamaan Suomeen.

– Jos vielä joskus saan kolmannen sauman, niin kyllähän sekin pitää kokeilla, Kalle Multanen twiittasi 1.11.2020.

Miettikö mies viime vuonna kahden vuoden VPS-sopimusta tehdessään sitä, josko Italiasta kuitenkin tulisi tarjous? Kahden vuoden sopimuksessa ei hänen mukaansa ollut mitään riskiä.

– Minulla on sopimuksessa pykälä, joka mahdollistaa vielä ensi tammikuun siirtoikkunassa siirtymisen ulkomaille.

Multanen kertookin olleensa yhteyksissä Italiaan.

– On minulla jatkuvasti jonkinlainen yhteys sinne, mutta tällä hetkellä minusta tuntuu, että en ole lähdössä. Ajatukseni ovat nyt siinä, että pelaan Vepsussa ensi kaudella, Multanen kertoo.

Asiat ovat Vaasassa hyvällä tolalla niin seurassa kuin muutenkin.

– Ei mitään valittamista. Näkee, että siitä ei ole pitkä aika, kun tämä seura on ollut Veikkausliigassa. Meillä on hieno stadion ja pukukopit ja kaikki.

Lue myös: Italiasta toistamiseen palannut jalkapalloilija Kalle Multanen teki kahden vuoden sopimuksen Vaasaan – Avausmaali syntyi lauantaina, tavoitteena nousta Veikkausliigaan

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?