Vs. sivistysjohtajan päätöksellä Laaksolan käyttö vaihtuvaan näyttelytoimintaan on tehty mahdottomaksi – Akaan kuvataiteilijoiden tilavaraus peruttiin yllättäen

Näpsä Käsityökoulu, Valkeakoski-opisto, Ympäristötaidetapahtuma Näkymä, Akaan kuvataiteilijat ja monet muut yhdistykset ja yksityiset ihmiset ovat saaneet käyttää Kulttuuritalo Laaksolaa toimintaansa.

Kuvataiteilijoiden näyttelyitä on ollut Laaksolassa 30 vuoden ajan akaalaisten iloksi. Yhdistys täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja olisi juhlistanut pitkää historiaansa Akaassa näyttelyllä marraskuussa. Olimme varanneet Laaksolan tilan toukokuussa. Yllättäen pari viikkoa sitten saimme tietää, että varaus on peruttu ja keskeinen näyttelytila on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella muuhun käyttöön.

Tällä sivistystoimen vs. johtajan Virve Jämsénin päätöksellä, tilakoordinaattori Hanna Lautakosken esityksestä Laaksolan käyttö vaihtuvaan näyttelytoimintaan on tehty kokonaan mahdottomaksi.

Näyttelytilaa on jo aiemminkin viime vuosina syöty huone huoneelta, samoin Akaan kirjaston näyttelytilaa on kutistettu. Kaupunki on tarjonnut tilalle yhdistykselle täysin sopimattomia toimistohuoneita entisestä sosiaalitoimistosta. Näyttelyt ovat oleellinen osa Akaan kuvataiteilijat ry:n toimintaa. Jos niille ei ole Akaassa paikkaa, ei ole pian yhdistystäkään.

Mitähän olisi tapahtunut, jos lentopalloilijoille olisi yllättäen ennen merkittävää ottelua kerrottu, että heillä olisi käytössä Monitoimihallilla vain pukuhuone ja käytävätila?

Akaan kuvataiteilijat ry

Akaan kuvataiteilijat ovat järjestäneet näyttelyitä Laaksolassa 30 vuoden ajan. Kuva: Akaan Seudun arkisto