”Unelmani on päästä näyttelemään elokuvassa” – Akaalainen Rebekka Koivu tekee debyyttinsä Teatteri Lystin kesäteatterissa

Monet muut näyttelijät produktiossa ovat Koivun koulukavereita. Kuva: Helmi Lehtonen

Rebekka Koivu on nuori akaalainen näyttelijälupaus, jonka ensiesiintyminen tapahtuu Teatteri Lystin esityksessä näytelmästä Kesäyön unelma. Näytelmän ensi-ilta on Haiharan kartanolla Tampereella 1. elokuuta.

Haave näyttelijän ammatista alkoi alakoulussa

Koivu on aina halunnut olla näyttelijä. Innostus syttyi jo lapsena Nahkialan koulua käydessä. Hän osallistui silloin näytelmäkerhoon Toijalan Kellariteatterissa ja katsoi paljon elokuvia ja televisiota. Teini-iässä unelma unohtui hetkeksi.

– Luulin yläasteella ja lukiossa, että nyt olisi aika keksiä joku realistinen unelma-ammatti, eikä jäädä tähän haaveeseen kiinni, muistelee Koivu.

Lukion jälkeen Koivu ymmärsi, että mikään muu ammatti ei kuulosta yhtä omalta. Niinpä hän muutti Tampereelle päästessään opiskelemaan Suomen Teatteriopistoon. Siellä hän kävi ammattiin ohjaavan näyttelijäntyön peruslinjan opinnot, jotka kestivät vuoden. Koivun mukaan Teatteriopistossa opiskelu oli upea kokemus.

– Viime vuosi teatteriopistossa oli mahtava, joka päivä oli improvisaatiota, näyttelyä, tanssia tai laulua. Se on maailman paras koulu, kehuu Koivu.

Koivu aikoo vielä jatkaa opiskelua, ensin Teatteriopistossa, ja sitten suunnitelmana olisi mennä korkeakouluun. Kuva: Helmi Lehtonen

”Saan näytellä lempihahmoani”

Teatteri Lystiin Koivu päätyi, kun ohjaaja Seppo Heinola haki näyttelijöitä kesänäytelmään Suomen Teatteriopistosta. Koivu ja monet koulukaverit hakivat ja pääsivät mukaan näytelmään. Koivu oli innoissaan, sillä Kesäyön unelma on hänen lempinäytelmänsä.

– On mahtavaa, että ensimmäinen kokemukseni näyttelijän työstä koulun ulkopuolella on juuri tämä näytelmä, ja saan näytellä vielä lempihahmoani! kertoo Koivu.

Koivu esittää näytelmässä Helenaa, joka on herkkä ja naiivi nuori nainen. Koivu samaistuu roolihahmoonsa Helenaan ja häntä on hauska näytellä.

– Tarina on niin dramaattinen, ja Helenan hahmo niin koomisen rakkaudenkipeä ja viaton, nautin roolistani paljon, sanoo Koivu.

Kesä Teatteri Lystissä on ollut hauska Koivun mukaan hauska.

– Täällä on tosi hyvä meininki ja harjoituksissa on aina hauskaa.

Koivu on aina halunnut päästä näyttelemään televisioon ja elokuviin, mutta hän on tykästynyt myös teatteriin. Kuva: Helmi Lehtonen
Koivun Teatteriharrastus ei alkanut kunnolla Toijalassa: – En oikeastaan tiedä, miksi en ikinä lähtenyt mukaan teatteritoimintaan Toijalassa, Koivu pohtii. Kuva: Helmi Lehtonen

Opinnot jatkuvat

Koivu tahtoo tehdä näyttelemisestä ammatin, ja haluaa jatkaa vielä koulussa.

– Jatkan ensi vuonna Teatteriopiston jatkolinjalla, ja haluan hakea vielä tulevaisuudessa Teatterikorkeakouluun tai Nätylle, Koivu kertoo.

Koivu pitää teatterista, mutta palo televisiota ja elokuvia kohtaan ei ole laantunut. Hän on ollut mukana jo joissain elokuvissa taustanäyttelijänä.

– Unelmani on joku päivä päästä tekemään puherooli elokuvassa.

Helena kosijoiden piirittämänä. Kuva: Helmi Lehtonen

Haaveena ääninäytteleminen

Koivun toinen unelma on olla ääninäyttelijä. Koivu on pienenä katsonut paljon elokuvia suomenkielisillä dubbauksilla ja pelannut videopelejä, joissa on suomenkieliset dubbaukset.

– Haluaisin päästä dubbaamaan jonkun sarjan tai elokuvan, se olisi mahtavaa, Koivu toteaa.

Rebekka Koivu on ollut tyytyväinen opinahjoonsa Suomen Teatteriopistoon: – Se on maailman paras koulu! Rebekka huudahtaa. Kuva: Helmi Lehtonen
Koivun roolihahmo Helena on viaton ja rakkaudenkipeä, ja hän jahtaa vastahakoista rakastaan. Kuva: Helmi Lehtonen
Shakespearen Kesäyön unelma on Rebekka Koivun lempinäytelmä, joten hän on innoissaan päästessään mukaan Teatteri Lystin produktioon näytelmästä. Kuva: Helmi Lehtonen