Sataman vartiointi vs. keskusta – Eikö kunnallisveronmaksajan yöuni ole yhtä arvokas kuin satunnaisen reissaajan?

Satamaan saatiin maksettua vartiointia ja yöaikainen liikkumiskielto ennätysnopeasti, kun joku ulkopaikkakuntalainen karavaanari valitti metelistä. Me keskustan asukkaat olemme edellisen viisi vuotta kärsineet jatkuvasta kuminpoltosta ja moottoreiden ja stereoiden huudatuksesta S-marketin parkkipaikalla, joka kuuluu jopa pitkälle Hämeentielle ja Satamatielle ilman, että ketään kaupungin päättäjää tai virkamiestä kiinnostaa.

Pitääkö keskustaankin saada leirintäalue, että kylä saadaan hiljennettyä, vai eikö kunnallisveronmaksajan yöuni ole yhtä arvokas kuin satunnaisen reissaajan? Lisäksi ei voi kuin hämmästellä sitä, että kaupungin julkiselle virkistysalueelle vievä tie voidaan sulkea kaupunkilaisilta.

Aika moni iltavuorolainen haluaa ottaa kotona illan odottaneen koiransa autoon ja lähteä satamaan virkistäytymään, mutta nyt pitäisi jonkun satunaisen yöpyjän vuoksi kävellä koirien uittopaikalle vaikka kuinka kaukaa.

Miksi yrityksiä suojellaan kaupungin varoin? Onko tässä joku hyväveli-verkosto, vai miksi näin? Meteli oli tiedossa jo siinä vaiheessa, kun tien varteen BestPark perustettiin. Tämä ei ole hyvän hallintotavan mukaista toimintaa ja olisi hyvä jos tästä tehtäisiin juttuja myös tästä näkökulmasta.

Anna Leivi