Viiala ei ole mikään tutkimaton paikka

Lea Puustinen kaipasi nimiä 1940-luvun lopun Viialan kunnanvaltuuston kuvaan (Akaan Seutu 1.4.) Kuvassa olevat henkilöt voinee tunnistaa Toini Vainion ja Kerttu Stenholmin kirjoittamasta Viialan kunnan 50-vuotishistoriikista Viialan Kunta 1932–1982. Kirjassa on kaikkien kunnanvaltuutettujen kuvat. Siitä on mielestäni helppo kohdistaa henkilöt ryhmäkuvaan.

Kyllä Viialan historiaa on tutkittu. Siitä esimerkkeinä ovat edellä mainittu kunnan historiikki, Esko Korkeamäen kirja Vanhaa Viialaa ja Matti Koskelan historiikki Viialan seurakunnasta. Lisäksi ainakin palokunnasta, urheiluseuroista ja työväenyhdistyksestä on omat historiikkinsa.

Viialan kirjaston kotiseutukokoelmasta varmaan löytyy vielä muutakin, joten ei Viiala mikään tutkimaton paikka ole.

Ulla Lehtinen

Lue myös:

Tunnistatko Viialan valtuuston jäseniä 1940-luvun lopusta?

Viialan kunnanvaltuuston jäsenille löytyi nimet

Viialan keskusta huhtikuussa 2020. Kuva Tarja Antola