Totta kai sähköautoilu on käyttäjälleen halpaa – Huonotuloiset pakotetaan maksamaan viherpröystäilijöiden sähkölaskut

Kiitos Juho Järviselle poikkeuksellisen rohkeasta tosiasioiden esittämisestä sähköautoista (Akaan Seutu 4.3.). Useimmat tietävät, että rakkaan kännykän akku ei kestä pakkasessa, mutta he eivät osaa yhdistää tietoa autojen akkuihin.

Toinen harha on sähköautojen käytön halpuus. Totta kai sähköautoilu on käyttäjälleen halpaa, kun autot saa ladata toisten kustannuksella esimerkiksi kaupunkien latauspisteissä, joiden kustannukset kaatuvat veronmaksajien niskaan. Tai liikkeiden latauspisteissä, jolloin latauksen maksavat asiakkaat.

Onneksi on vielä liikkeitä, jotka huolivat asiakkaiksi myös huonotuloiset. Sitten tulee vuoroon taloyhtiöiden maksettavaksi jäävät lataukset, jolloin taas huonotuloiset pakotetaan maksamaan viherpröystäilijöiden sähkölaskut.

Siis ihmisillä on varaa ostaa sähköautoja, kun poliitikot työntävät energiakustannukset heille, joilla ei ole varaa ostaa minkäänlaisia autoja.

Todellista viherpiipertäjien ideologiaa: kokonaiskustannuksia ei tarvitse laskea, kunhan viherpiipertäjien ei tarvitse maksaa pakkomielteidensä kustannuksia vaan tyhjätaskut pakotetaan maksamaan ne.

Jos pystyy ostamaan sähköauton, on pystyttävä myös maksamaan sen kustannukset.

 

Paula Uotila