Viialan Peli-Veikot haastaa akaalaiset Positiivisuus-kampanjaan

Viialan Peli-Veikot haastaa kaikki akaalaiset ihmiset, yhdistykset ja yritykset Positiivisuus-kampanjaan. Tavoitteena on löytää jokin positiivinen asia Akaassa, mitä tulet seuraavan vuoden aikana edistämään paikallisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tukemasi asia voi olla mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Se voi olla esimerkiksi taloudellisen tuen antaminen johonkin hyvään tarkoitukseen tai oman henkilökohtaisen talkoopanoksen antaminen yhteisen hyvän vuoksi. Pääasia on, että tukemasi asia tuottaa iloa paikalliselle yhteisölle. Pistetään hyvä kiertämään ja keskitytään positiivisuuteen.

Viialan Peli-Veikkojen juniorivastaava Veli-Matti Heinonen toteaa seuraavasti: ”Usein viime aikoina Akaasta ja Viialasta puhuttaessa keskustelua on leimannut negatiivisuus. Kouluihin ja sisäliikuntatiloihin liittyvät ongelmat ovat nousseet keskustelussa usein pääaiheeksi, eikä varmasti suotta. Esimerkiksi sosiaalista mediaa ovat liian pitkään hallinneet negatiiviset aiheet. Toki negatiivisista asioista pitää puhua ja keskustella, mutta jos pääpaino on koko ajan huonoissa asioissa, niin silloin hyvät asiat jäävät unholaan ja negatiivisuus ottaa otteeseensa. Valoa tunnelin päässä on nyt kuitenkin näkyvissä esimerkiksi Akaan kiinteistöjen osalta. Kaupunginvaltuuston päätökset rakentaa Viialaan uusi yhtenäiskoulu sekä sisäliikuntahalli ovat toteutuessaan hienoja ja mahtavia asioita. Ne tuovat toteutuessaan koululaisille sekä seuroille heidän pitkään odottamansa ja kaipaamansa tilat”.

Viialan Peli-Veikkojen ja Akaan suurin voima on siellä toimiva ja asuva yhteisö. Tässä yhteisössä on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia alueen positiivisen vireen ja viihtyvyyden luomiseen. Voimme saada paljon hyvää aikaan, kun mahdollisimman monella yhteisön jäsenellä on sama tavoite. Monet yhteisöt ovat tehneet hienoja asioita, joista voidaan mainita esimerkiksi Akaan tuunauspaja, mutta yhteisvoimin pystymme vielä varmasti parempaankin.

Viialassa toimiva K-Market Maukkaan kauppias Niko Nylund on luvannut lähteä mukaan Positiivisuus-kampanjaan. Hän lahjoittaa Peli-Veikkojen junioreiden tueksi 100 euroa. Tämän lisäksi K-Market Maukkaaseen tulee pullonpalautuskoneen läheisyyteen erillinen laatikko, johon asiakkaat voivat jättää halutessaan pullonpalautuskuitin vuoden loppuun asti. Kuiteista tulevat rahat menevät lyhentämättömänä junioreiden talviharjoittelun tueksi. Viialan Peli-Veikot kiittää Nikoa ja K-Market Maukasta tuestaan.

Akaan Setlementti ja Viialan Peli-Veikot lähtevät yhteisvoimin Positiivisuus-kampanjaan. Yhdistykset järjestävät yhdessä Lasten Talviriehan Viialan päiväkotien ja perhepäivähoitajien kanssa. Akaan Setlementti on lahjoittanut 1 200 euroa tämän tapahtuman toteutukseen.

Viialan Peli-Veikkojen veteraanit Tarmo Alho ja Matti Lehtonen perheineen ovat ostaneet kausikortit Peli-Veikkojen uuteen seisomakatsomoon tekonurmikentällä. Nämä varat osoitetaan talviharjoittelun kustannusten (noin 15 000 euroa) kattamiseen Lempäälän Vaparihallissa.

Toivomme, että mahdollisimman moni yksityishenkilö ja yhdistys tarttuu haasteeseen ja saamme paljon positiivisia asioita aikaiseksi. Tiedotamme hankkeen etenemisestä Akaan Seudussa sekä Akaalaiset- ja Viialalaiset-ryhmien kautta Facebookissa.

Pistetään hyvä kiertämään!

 Viialan Peli-Veikkojen johtokunta