The Voice of Finlandin voittanut Markus Salo ja akaalainen Project X kokoontuivat treenaamaan Vasureiden yhteiskeikalleen – Salon ensisingle julkaistaan elokuun lopussa

Markus Salo ja Project X treenasivat keikkasettinsä iskuun sunnuntaina. Vasemmalta oikealle Jake Yrölä, Markus Salo, Kristian Leppänen, Juha Yrölä ja Markus Mantere.

Tämän vuoden Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelman avaavat Markus Salo ja Project X soittivat keikkaan valmistavat treenit sunnuntaina 4. elokuuta Toijalan Pätsiniemessä. Sunnuntain sessio oli porukan ensimmäinen ja mahdollisesti ainoa yhteinen treenikerta ennen lauantaina 10. elokuuta järjestettävää tapahtumaa.

Idea yhteiskeikasta syntyi, kun Vasureille kiinnitetyltä Project X:ltä puuttui keikkasolisti. Yhtyeen basisti Kristian Leppänen keksi soittaa vanhalle tutulleen Markus Salolle, joka sattui tuolloin kisaamaan The Voice of Finland -laulukilpailussa.

– Olemme Krissen kanssa noin kymmenen vuotta sitten vähän soitelleet Viialan nurkilla, Markus Salo taustoittaa.

Salon mukaantulo varmistui jo ennen kuin mies nappasi itselleen koko laulukilpailun voiton huhtikuussa. Project X:n jäsenet seurasivat kisaa luottavaisin mielin ja olivat voitosta tietysti mielissään.

– Tämä esiintyminen osuu nyt hyvin, kun Markus voitti. Voittohan tiedettiin, ei siinä mitään, Leppänen hymyilee.

Markus Saloa säestävään Project X -yhtyeeseen kuuluvat basisti-Leppäsen ohella Jake Yrölä (kitara), Juha Yrölä (rummut) ja Markus Mantere (koskettimet).

Kokoonpano luottaa esiintymisessään suomenkielisiin covereihin. Salo paljastaa keikkasettiin kuuluvan muun muassa Aki Sirkesalon, Kirkan ja J. Karjalaisen tutuiksi tekemiä kappaleita.

Markus Salo (vas.) ja Kristian ”Krisse” Leppänen ovat tuttuja noin vuosikymmenen takaa.

Kysyntä on kasvamaan päin

Markus Salon kesä on kulunut enimmäkseen ennen TVOF-voittoa myytyjen esiintymisten merkeissä. Lähinnä trubaduurina tai duona esiintyvä Salo kertoo tehneensä sekä erittäin pieniä että erittäin isoja keikkoja. Vierailu Stereo-duon Joo mä elän -kappaleessa poiki kesän isoimmat keikat.

– Tuli tehtyä isoja juhannusfestareita ja Ruisrockia, solisti listaa.

Salo uskoo, että hänen kysyntänsä on laulukilpailun voiton myötä kasvussa.

– Varmaan ihan hyvin tulee syksylle keikkoja, ja siellä on sovittuna jo joitakin laivakeikkoja. Tulossa on pykälää isompia esiintymisiä ja nyt saan ehkä muutaman euron enemmän niistä trubakeikoistakin. Ihan positiiviselta näyttää.

Elokuun lopussa julkaistava ensisingle ja sen vastaanotto tulee olemaan Salolle isossa roolissa.

– Sitähän kaikki odottavat. Jos se lähtee hyvin soimaan, lumipalloefekti voi pyöriä toivottavasti oikeaan suuntaan, Salo arvioi.

Mies ei lupaa, että hänen uutta singleään kuultaisiin livenä vielä Vasureilla, mutta livetilanteessa yllätyksetkin ovat mahdollisia.

The Voice of Finland -kilpailun voittanut Markus Salo pitää Akaata vireänä bändipaikkana.

”Akaa on vireä bändipaikka”

Ensisinkun julkaisun jälkeen Markus Salon suunnitelmissa on julkaista lisää singlejä. Albuminkaan teko ei ole hänelle mahdoton ajatus, varsinkaan jos singlet menestyvät.

– Sopimus voitosta on kolme sinkkubiisiä eli albumisopimuksia ei enää nykyisin ole. Mutta kuvittelisin kuulijakunnassani olevan albumin ostajiakin.

Myös Project X -yhteistyön jatkaminen on mahdollista.

– Mikään ei estä sitä ainakaan soitannollisesti. Olemme tässä vähän puhuneet, että jos ohjelmatoimisto nyt myy jotain bändikeikkoja ja jos päivät osuvat kohdalleen, niin ei muuta kuin hantaakit pohjaan ja menoksi, sanoo Project X:n tekemästä työstä vaikuttunut Salo.

Salon mielestä Akaan koko musiikkikenttä ansaitsee kehut.

– Täällä on aina ollut hyviä soittajia ja Akaa on vireä bändipaikka.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelma järjestetään Toijalassa ravintola Kruunan & Klaavan pihalla. Kello 19 lavalle nousevan Markus Salon ja Project X:n lisäksi tapahtumassa esiintyvät Maustetytöt, Martti Servo & Napander sekä Anssi Kela.

Markus Salo (oik.) avaa tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelman yhdessä paikallisen Project X -yhtyeen kanssa. Yhtyeessä soittavat Jake Yrölä (vas.), Juha Yrölä, Markus Mantere ja Kristian Leppänen.

Project X -yhtyeen basisti Kristian Leppänen keksi pyytää Markus Saloa Vasurit-esiintymisen keulille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.