Kouluihin tarvittaisiin nukkumatilat

Kouluihin tarvittaisiin nukkumatilat, koska on hyvä olla virkeä koulussa ja siitä saa energiaa, jolla pystyy keskittymään paremmin. Siellä voi myös vaan lepäillä ja tehdä läksyjä ja lukea kokeisiin. Tunnillakin on mukavampi olla, kun ei väsytä. Lepääminen myös auttaa keskittymään, kun opettaja puhuu. Koulussa on mukavampi olla, kun on virkeämpi.

Nukkumin tapahtuu joko tunnilla opettajan luvalla tai välitunneilla. Se olisi ilmaista. Jos opettaja antaa luvan tunnilla, annat viisi euroa opettajalle, joka vie sen koulun säästöihin. Mutta jos käyttää tunnin nukkumiseen, joutuu koulun jälkeen läksyparkkiin tekemään tunnin jutut.

Nukkumatiloista maksetaan viisi euroa/tunti. Maksu tapahtuu oppilaskunnalle, joka tallettaa rahat koulun säästöön. Jos nukkuu yli tunnin, tulee sakkoa. Jokaisesta ylinukutusta kahdesta minuutista tulee 10 senttiä sakkoa. Sakot tulee maksaa viimeistään viikon kuluttua. Jos niitä ei maksa, tulee viikon kielto nukkumatiloihin. Nukkumatilat ovat hiljaisilla paikoilla esimerkiksi soluissa.

Mielestäni on hyvä, että koulussa on nukkumatilat, koska on mukavamaa olla virkeänä tunnilla ja saa lukea kokeisiin rauhassa.

 

Niki Tuomialho, 8D