Kiusaaminen on väärin    

Olen huomannut, että monet kohtaavat kiusaamista päivittäin esimerkiksi koulussa, töissä, harrastuksissa ja vapaa-ajalla. Kiusaamisen syitä ovat esimerkiksi ulkonäkö (ihonväri, vaatteet, ylipaino), kansallisuus, uskonto, koulumenestys. Minua ei ole kiusattu, mutta olen nähnyt kiusaamista.

Minun oma mielipiteeni kiusaamisesta on, että se on täysin väärin kaikissa muodoissa. Se, että ihmisiä kiusataan koulussa tai työpaikalla on tyhmää. Keskittyminen koulussa, töissä tai missä vain on vaikeaa, jos joku koko ajan vain häiritsee vieressä. Kaikkien pitäisi saada olla oma itsensä, ilman että joku arvostelee, eikä sen takia voi esimerkiksi pukeutua kuin haluaisi.

Koulussa kiusaaminen on väärin, koska jokaisen pitäisi saada valmistautua omaan tulevaisuuteensa. Monille jää koulusta ikuisia traumoja kiusaajien ja kiusaamisen takia. Minä en ymmärrä ollenkaan sitä, että työpaikoilla kiusataan, koska siellä ihmiset ovat jo vanhempia ja heidän pitäisi jo tietää, että kiusaaminen on väärin. Koulussa kiusaaminen on kuitenkin yleisempää kuin työpaikoilla. Harrastuksissa jotkut kohtaavat kiusaamista, mikä on täysin väärin, koska harrastukset ovat vapaaehtoisia kaikille. Hyvällä yhteishengellä vältytään kiusaamiselta.

Toivon, että kiusaaminen loppuisi tai edes vähentyisi kaikkialla. Kiusaajat ovat itse kohdanneet kiusaamista tai jonkun muutoksen elämässään, jolloin he purkavat vihansa heikompiin. Toivon, että kiusaajat saisivat apua vanhemmilta, opettajilta, ystäviltä tai ammattilaisilta.

 

Rosanna Heinonen, 8D