Eivätkö koulut ole ykkösluokan rakennuksia?

Akaan seudussa 16.11. oli muutamia kysymyksiä herättävä kirjoitus. Lehden mukaan kaupunginhallitus on päättänyt muuttaa eräiden rakennusten kunnossapitoluokkaa. Kunnossapitoluokkia on neljä, ykköseen kuuluvat rakennukset pidetään parhaassa kunnossa, neloseen kuuluvat puretaan tai myydään.

Paikallislehtemme mukaan yhden koulun kunnossapitoluokka oli päätetty muuttaa kakkosesta kolmoseen ja erään päiväkodin kakkosesta kolmoseen. Hämmentyneenä kuntalaisena minua ihmetyttää kaksikin asiaa.

Ensinnäkin se, miten kummassa lapset voidaan asettaa ilmeisen eriarvoiselta vaikuttavaan asemaan? Eivätkö tulevaisuutemme takaajat ansaitsekaan kategorisesti ykkösluokan kunnossa pidettäviä rakennuksia? Toiseksi, useiden – aivan liian monien – rakennusten sisäilmaongelmista kärsivän kaupunkimme luulisi tehneen jo vuosia sitten strategisen päätöksen siitä, että uusia ongelmarakennuksia ei ainakaan kaupungin omien toimenpiteiden seurauksena synny. Tällaiseen strategiaan sitoutumisesta en ikäväkseni ole kuullut puhuttavan.

Onko kaupungillamme edes mitään tällaista pidemmän tähtäimen strategiaa? Nyt alentamalla kunnossapitoluokkia voidaan ehkä säästää parin vuoden ajan. Sen jälkeen onkin ehkä taas pakko laskea kunnossapitoluokkaa, kunnes edessä on purku tai myynti. Toivoisinpa kovasti kuulevani kaupunginhallituksen jäseniltä, millä perusteilla yhteisestä omaisuudestamme päätetään.

 

Jari Laihia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?