Juhannustunnelmaa vanhuksille

Karpinmäen palvelutalon asukkaita herkuttelemassa makkaroilla ja kääretortulla. Kuva: Saija Roininen.
Karpinmäen palvelutalon asukkaita herkuttelemassa makkaroilla ja kääretortulla. Kuva: Saija Roininen.

Karpinmäen ja Kurkelanhovin palvelutalojen sekä vanhainkoti Mäntymäen asukkaat saivat juhannuksena mahansa täyteen makkaroita ja muita herkkuja.

Toijalan Valppaan nuoret järjestivät juhannuskekkerit Toijalassa Kurkelanhovin asukkaille makkaroita grillaten ja vohveleita paistaen. Viialan Työväenyhdistyksen naiset puolestaan järjestivät perinteiset juhannusjuhlat Mäntymäessä Viialassa. Sateisen juhannuksen vuoksi Mäntymäen asukkaat kuuntelivat torvisoittokunnan säveliä sisätiloissa ja nauttivat grillimakkarasta sekä kääretortusta. Herkkuja piisasi myös Karpinmäen asukkaille.

Viialan Työväenyhdistys on jo kymmeniä vuosia järjestänyt vanhusten juhannusjuhlat Mäntymäessä ja muutaman vuoden ajan Karpinmäessä. Toijalan Valppaalle yhteistyö Kurkelanhovin kanssa juhannusjuhlien järjestämisessä jää perinteeksi kahden vuoden kokemuksen jälkeen.

Vanhuksille tällaiset pienet tapahtumat voivat olla vuoden kohokohta. Akaassa on monta vanhainkohtia ja palvelutaloa, joihin muutkin yhdistykset voisivat pienin elein tukea vanhusten virkistystoimintaa.

Saija Roininen ja Susanna Lampinen