Ajankohtaista seurakunnasta

Kevät keikkuen tulevi. Miten osuva tämä sanonta onkaan ollut tänä keväänä. Sade ja pouta ovat vaihdelleet; kuitenkin tuulet ovat olleet vieraina melkein aina. Lämpötila on heitellyt pakkasen ja lämpöasteiden välillä. Vielä viime keskiviikkona satoi räntää.

Kevään kukat ovat meitä ilahduttaneet. Ensimmäisinä nousivat leskenlehdet. Sitten avautuivat krookukset ja sinililjat. Vihdoin iki-ihanat sini- ja valkovuokot alkoivat kukkia. Kevääseen kuuluu myös lintujen ääniä. Joutsenet ja kurjet ovat saapuneet. Pikkulinnut livertelevät. Pesänteko on kiireisimmillään. Luonto on parin viikon päästä parhaimmillaan, kun koivut ovat hiirenkorvalla ja ruoho alkaa vihertää.

Seurakunnassa on tapahtunut monenlaista uutta. Syksyllä valittu valtuusto on aloittanut toimintansa. Samoin kirkkoneuvosto on ehtinyt pitää muutaman kokouksen. Huhtikuun alussa uusi kirkkoherra astui virkaansa, mutta vasta syksyllä ovat juhlallisuudet, jolloin piispa asettaa teologian tohtori Ali Kulhian virkaansa. Vt. kappalainen Tero Kuparinen on aloittanut tällä viikolla.

Seuraavassa kokouksessa kirkkovaltuusto käsittelee viime vuoden tilinpäätöksen. Seurakunnan verotulot kasvoivat monta vuotta peräkkäin, mutta viime vuoden verotulot olivat melkein satakolmetuhatta euroa alemmat kuin edellisenä vuonna.

Toijalan siunauskappelin korjaushanke etenee. Nyt tehdään suunnitelmia tarjouskilpailuja varten. Varsinainen rakentaminen alkanee vasta ensi vuonna.

Kaikkia seurakuntia koskevia päätöksiä tehdään toukokuussa Suomen kirkon kirkolliskokouksessa. Odottelemme, mihin suuntaan seurakuntien rakenneuudistus etenee. Sitä on käsitelty jo monta kertaa eri kirkolliskokouksissa. Mutta se on vaikea ja laaja asia, josta ei saada helposti päätöksiä. Samaa on nähtävissä kuntauudistuksen etenemisessä.

Loppukuusta pidetään Kirkkopäivät Kouvolassa. Siellä kuullaan uutisia kirkolliskokouksen päätöksistä.

Viime viikolla vietettiin valtakunnallista veteraanipäivää. Oli ilo olla juhlimassa kolmen veteraanin saamia kunniamerkkejä. He ovat ansainneet tämän huomionosoituksen. Hienoa oli, kun Hirvialhon koululaiset olivat todistamassa tapahtumaa. Voimme olla ylpeitä vapaasta isänmaasta ja näistä vielä elossa olevista veteraaneista. Aikaisemmat sukupolvet ovat rakentaneet maamme hyvinvoinnin.

Sunnuntaina 17.5. on kaatuneitten muistopäivä. Silloin Akaan seurakuntasalissa on seurakunnan tarjoama veteraanilounas. Tervetuloa mukaan!

Tulevana helatorstaina 14.5. järjestetään perinteinen rovastikunnallinen Seitsemän kirkon pyörälenkki (kello 8–16). Se kiertää Sääksmäen, Valkeakosken, Metsäkansan, Akaan, Viialan, Kylmäkosken ja Urjalan kirkot. Pituudeksi tulee noin 90 kilometriä. Matkaan voi lähteä näistä miltä kirkolta hyvänsä. Vähintään kahdella kirkolla pitäisi käydä. Tapahtuma kerää varoja lähetyksen hyväksi kolmen seurakunnan (entisen Sääksmäen rovastikunnan) alueella. Akaan alasalissa on keittoa ja kahvia myytävänä sekä pyörälenkin leimauspiste. Viialan pappilassa on kahvia ja pientä purtavaa, myös leimauspiste. Kylmäkosken kirkolla on leimauspiste. Rohkeasti osallistumaan! Täytyy toivoa, että tulee hyvä pyöräilyilma, poutainen ja tuuleton.

Lopuksi virren 470 sanat:

Halki elinpäivieni

tieni Hän on avannut,

riemut, murheet matkalleni

viisaasti on jakanut.

 

Vaikeinakin päivinä

Herra oli lähellä,

rakkauden voimin kantoi,

Murheeseenkin toivon antoi.

 

Hyvää kevättä!

 

Kirjoittaja on kirkkovaltuuston puheenjohtaja Akaan seurakunnassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?