Paras paikallislehti – meille!

Profile Image of Akaan Seutu

Määttä_AnniPaluumuuttajanPostiAsuessani muualla on postiluukustani pudonnut säännöllisesti äitini lahjaksi kustantama Akaan Seutu. Monesti sain selittää opiskelutovereille ja muille kyläilijöille, millainen lehti luukusta tipahtanut Akaan Seutu on.  Mieleeni on jäänyt eräs porilainen ystäväni, joka selattuaan lehden läpi totesi hetken hiljaisuuden jälkeen: ”Ei millää pahal, mut täs ei oo yhtää koko Suomee koskevaa uutist. Näähä o tarinoit. Ei taidet Akaas paljo tiätää maailma menost mitää.”

Tätä kirjoitellessani tämä vuosia sitten tapahtunut hauska sattuma palasi mieleeni. Ja tottahan se onkin, Akaan Seudussa harvemmin kirjoitetaan ison uutiskynnyksen ylittäneistä jutuista.  Merkillistä omalla tavallaan on sekin, ettei kukaan edes oleta, että näin tehtäisiin.

Akaan Seutu on paikallislehti. Sen tehtäviin kuuluu pitää akaalaiset tietoisina meille tärkeistä asioista ja olla mukana kaupungissamme tapahtuvissa tempauksissa.  Mielestäni yksi Akaan Seudun tärkeimmistä rooleista on saada meidät hyvälle tuulelle – lohduttaa arjen hankaluukissa, iloita yhdessä asukkaiden kanssa ja luoda vankkumatonta yhteishenkeä. Hauskat jutut lasten esiintymisistä tai muista paikallisten toimijoiden näytelmistä ja konserteista on kiehtovaa luettavaa.

Ihmisistä on myös nykypäivänä mukavaa päätyä lehtikuviin ja saada sanottua omat kommenttinsa kyseisen asian tiimoilta. Internettiin saa ladattua kuviaan niin paljon kuin tahtoo. Siitä huolimatta moni meistä leikkaa yhä edelleen talteen lehtiartikkelin, jossa oma tai lapsenlapsen naama on ikuistettuna.

Akaan Seutu on toki myös markkinointikanava pienille paikallisille yrityksille. Kun ilmoituksessa mainitaan paikan päällä järjestettävästä kahvitarjoilusta, on väkeä kerääntynyt kyseisen yrityksen eteen jo paljon ennen avaamista.  Akaan Seutu kuuluu juuri sellaiseen lehtigenreen, jonka sivuilta pienikin ilmoitus nousee esiin paljon tehokkaammin kuin esimerkiksi Aamulehdestä. Suuresta lehdestä luetaan varmemmin vain pääuutiset ja katsotaan isoimmat ja hienoimmat mainokset, kun taas paikallislehti Akaan Seudussa tilanne on juuri päinvastainen.

Itselleni Akaan Seudun tilaaminen etenkin tänne muutettaessa oli itsestäänselvyys. Koen tahtomattani hämmästystä, jos keskustelussa käy ilmi, ettei ihmiselle tai perheelle tulee Akaan Seutua. Heistä monet ovat muualta muuttaneita, eikä voi olettaakaan heidän tekevän paikallislehtitilausta samassa syklissä muuttoilmoituksen kanssa.  Tarve Akaan Seutuun kasvaa kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun kotiutuminen alkaa. Lehdestä perhe saa kompaktisti informaatioita vaikka uusista harrastuksista. Tärkein on kuitenkin lehtemme tunnettavuus. Puhutaan siis Akaan Seudusta kerhoissa ja piireissä.  Tilaajakannan lisääntyminen takaa sen, että meillä on jatkossakin keskiviikkoisin mukavaa luettavaa.

On hienoa, että Akaan Seutu uudistuu ja menee täysillä mukaan verkkolehtitoimintaan. Akaa tv on minulle vielä aivan tuore tuttavuus, josta pitää ottaa selvää. Ja tänään siihen on oiva mahdollisuus, kun suuntaan Akaan Seudun toimitukseen kahville. Tulkaa tekin. Voitte päästä lehteen!