Tähti hukassa?

Profile Image of Akaan Seutu

 

Riina Saastamoisella on tiedossa tulevana kesänä muutama vihkiminen Akaan kirkossa.

Mistä tekstistä saarnaat?

Pyhän aiheena (ma 6.1.) on loppiainen, ja saarnateksti on Matteuksen evankeliumista (Matt. 2: 1-12). Matteus kertoo matkakertomuksen tietäjistä, jotka tulivat osoittamaan kunnioitustaan Jeesukselle.

Millaisen näkökulman löysit tekstiin?

Tarina tietäjistä on kuin seikkailutarina. Viisaat tietäjät lähtevät pitkän matkan takaa kohti Betlehemiä nähdäkseen juuri syntyneen pienokaisen eikä matka ole aivan mutkaton.

Mitä haluat saarnassasi kertoa?

Tietäjät löysivät sen mitä etsivät. He  löysivät Vapahtajan seimelle tähden johdatuksessa ja saivat Jumalalta reitin myös kotimatkalle. Matkan lähtökohdassa on jotain koskettavaa: etsiä jotakin, joka antaisi elämälle merkityksen. Sitähän ihmisen elämän pitäisi ollakin. Monella on tähti kadoksissa, se mihin suuntaan mennä, ja oikean elämänsuunnan valaisevalla tähdellä olisi usein käyttöä. Siitä ajattelin puhua…

Oliko tekstissä jotain vaikeaa?

Vaikeaa – ja samalla hyvä asia – tekstissä on se, että siinä on paljon asioita, joihin tarttua. Valitettavasti jokin kuulijaa kiinnostava yksityiskohta / asia voi jäädä selittämättä, koska kaikkia asioita ei voi saarnassa käsitellä pitkähköstä raamatunkohdasta.

Miksi kannattaa tulla Kylmäkosken seurakuntataloon kuulemaan saarnaasi?

Tule kuuntelemaan, mitä polkuja tietäjien kertomuksesta voisi avautua uuteen vuoteesi 2014.

Ps. Kirkkokahvitkin on, kuten yleensä Kylmäkoskella.

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?

Kirjamakuni lienee hyvin laaja kotimaisesta nykykirjallisuudesta ulkomaisiin dekkareihin. Sain joululahjaksi yhden suosikkidekkarikirjailijani, Mary Higgins Clarkin, kirjan ”Kadonneet vuodet”, jossa on teemana Jeesuksen mahdollisesti kirjoittama kirje Joosef Arimatialaiselle. Kiinnostavaa, että kirjailija on valinnut tällaisen raamatullisen aiheen. Romaani on kyllä jännittävä!

Riina Saastamoinen

Kirjoittaja on Kylmäkosken kappalainen